Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu arī otrajā spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā sestdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Balašihas MVD, kuru vada Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Sērijā līdz divām uzvarām "Dinamo" tagad zaudē ar 0-2, bet nākamās divas spēles notiks "Arēnā Rīga".

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Martins Pruseks, kurš atvairīja 33 metienus. "Dinamo" mačā izdarīja tikai 19 metienus.

MVD labā pirmos vārtus mača ceturtajā minūtē guva Ruslans Zainuļins, bet otrā perioda sākumā Aleksejs Ugarovs panāca 2:0 MVD labā.

Jau spēles pirmajā minūtē "Dinamo" varēja gūt vārtus, kad Aleksandrs Ņiživijs izslidoja viens pret MVD vārtsargu Maiklu Gārnetu, kurš šajā duelī izrādījās pārāks. Brīdi vēlāk laba iespēja gūt vārtus bija arī Mārtiņam Cipulim, tomēr arī tā palika neizmantota.

Mača ceturtajā minūtē mājiniekiem izdevās atklāt spēles rezultātu, kad "Dinamo" pieļāva taktisku kļūdu un laicīgi nepamanīja Zainuļinu, kurš laukumā atgriezās un noraidīto spēlētāju soliņa, izslidoja vienatnē pret "Dinamo" vārtiem un eleganti apspēlēja Martinu Pruseku, raidot ripu vārtos. Turpinājumā spēles gaita bija mierīgāka un abas komandas izveidoja pāris uzbrukumus, tomēr neliels pārsvars bija MVD, taču līdz pirmās trešdaļas beigām rezultāts nemainījās.

Otrās trešdaļas pašā sākumā "Dinamo" zaudēja otros vārtus, kad pēc nospēlētām 58 sekundēm Ugarovs ielidoja vārtos kopā ar visu ripu. Tiesnesis noskatījās video atkārtojumu un ieskaitīja šos vārtus. Turpinājumā MVD komanda pāris minūtes labi spēlēja "Dinamo" aizsardzības zonā un tikai Pruseka meistarība rīdziniekus glāba no vēl kāda vārtu zaudējuma. Otrās trešdaļas beigu daļā spēles gaita bija nedaudz izlīdzinājusies, taču bīstamāk uzbruka mājinieki, bet līdz otrās trešdaļas beigām rezultāts palika nemainīgs - 2:0 MVD labā.

Trešās trešdaļas sākumā "Dinamo" bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr tas netika realizēts, lai gan rīdzinieki izdarīja vairākus bīstamus metienus pa Gārneta sargātajiem vārtiem. Turpinājumā lieliska iespēja izcelties bija Metam Elisonam, kurš pagājušajā sezonā spēlēja "Dinamo" komandā. Elisons apspēlēja Pruseku, tomēr netrāpīja tukšos vārtos.

Mača 51.minūtē "Dinamo" nācās spēlēt mazākumā un MVD komanda vairākumā spēlēja ļoti aktīvi un izveidoja pāris vārtu gūšanas momentus pie Pruseka vārtiem, taču rezultāts nemainījās. Spēles 54.minūtē skaitliskais vairākums bija jau "Dinamo", tomēr MVD sekmīgi aizstāvējās un neļāva viesiem izveidot bīstamas epizodes pie saviem vārtiem.

Nepilnas četras minūtes pirms trešās trešdaļas beigām lieliska iespēja bija Laurim Dārziņam, kurš atradās viens pats vārtu priekšā, tomēr pārspēt Gārnetu viņam neizdevās. Mača pēdējās divās minūtēs "Dinamo" komandai bija liels pārsvars, tomēr MVD ļoti disciplinēti spēlēja aizsardzībā. Minūti pirms mača beigām rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš mazliet izvicināja dūres ar MVD aizsargu Martinu Štrbaku, tomēr arī tas neiespaidoja mača kopējo iznākumu.

Sērijas pirmajā mačā cirkšņa savainojumu guva uzbrucējs Maiks Iguldens, kurš līdz ar to nepiedalījās šajā spēlē.

Šajā spēlē "Dinamo" komandai traumas dēļ nevarēja palīdzēt arī pamatvārtsargs Edgars Masaļskis un uzbrucējs Ģirts Ankipāns. Visticamāk, ka neviens no abiem traumētajiem spēlētājiem šajā sērijā nevarēs spēlēt.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā piektdien "Dinamo" trešajā trešdaļā nepilnu septiņu minūšu laikā zaudēja četrus vārtus un visā spēlē piekāpās ar rezultātu 1:4.

Sērijas turpmākie divi mači pirmdien un otrdien risināsies Rīgā. Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Piektā spēle plānota 25.martā Balašihā, tad komandas 27.martā nepieciešamības gadījumā atgriezīsies Rīgā, bet septītajai spēlei paredzēts 29.martā atkal risināties Balašihā.

KHL regulārajā čempionātā MVD tika pie 102 punktiem 56 spēlēs, bet "Dinamo" vienība izcīnīja 84 punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā "Dinamo" ar 3-1 pārspēja Rietumu konferences spēcīgāko vienību Sanktpēterburgas SKA, bet MVD ar 3-0 pieveica Maskavas CSKA vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!