Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Somu hokeja veterāns Kimo Timonens nopietnu veselības problēmu dēļ varētu būt spiests noslēgt karjeru, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Augusta sākumā 39 gadus vecais aizsargs nokļuva slimnīcā ar asins trombiem kājās un plaušās, bet vēlāk viņam tika konstatēta plaušu embolija.

Tuvākajā laikā somam tiks veikta virkne medicīnisko pārbaužu. Sagaidāms, ka viņam tiks nozīmēts preparātu kurss, kas novērsīs asins trombu veidošanos organismā. Ja šāds solis tiks sperts, viņš nevarēs turpināt hokejista karjeru, jo jebkura griezta ķermeņa brūce viņam var izrādīties liktenīga.

Šovasar Timonens esot apsvēris iespēju noslēgt karjeru, tomēr izvēlējās pagarināt līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers" uz vēl vienu sezonu. Kluba vadība pašlaik nav informēta, vai viņš būs spējīgs atgriezties uz ledus.

Soms "Flyers" komandā pavadīja iepriekšējās septiņas sezonas, bet pagājušajā 84 mačos iekrāja sešus vārtus un 30 rezultatīvas piespēles. Pirms tam aizsargs spēlēja Nešvilas klubā "Predators", bet kopumā viņam aiz muguras ir 1179 NHL spēles, kurās viņš izcēlies 121 reizi un veicis 485 rezultatīvas piespēles.

Somijas izlases rindās Timonens trīs reizes kļuvis par pasaules vicečempionu, reizi izcīnījis olimpisko spēļu sudrabu, kā arī trīs reizes ticis pie olimpiskās bronzas godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!