Foto: F64
Latvijas hokeja izlases maču ar Vāciju salauza lielais noraidījums, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Kā zināms, kontrolējot lielāko daļu cīņas, Latvijas hokejisti piektdien ar 1:2 piekāpās Vācijai un tagad tai ir vien minimālas izredzes uz sacensību ceturtdaļfināla sasniegšanu.

"Zinājām, ka mačs būs smags bez daudziem gūtajiem vārtiem. Šī bija pozicionāla spēle un uzvarēja komanda, kas pieļāva mazāk kļūdu," pēc dueļa atzina Beļavskis. "Protams, ka esmu vīlies, lielais noraidījums salauza maču."

Vācijas izlase izlīdzinājumu 1:1 panāca trešās trešdaļas septītajā minūtē, kad Latvija izcieta piecu minūšu mazākumu, jo līdz mača beigām tika noraidīts uzbrucējs Jānis Sprukts.

"Diemžēl Sprukta rīcībai attaisnojumu nav. Grūti teikt iemeslu viņa rīcibai, bet šī epizode salauza spēli un iniciatīva pārgāja pie pretiniekiem," pauda speciālists. "Regulāri runājam par disciplīnu, bet diemžēl treneriem grūti kaut ko izdarīt, kad spēlētājs pieņem šādu lēmumu un atstāj puišus smagā situācijā. Neesmu tiesnesis, bet no malas izskatījās, ka Sprukts nospēlēja agresīvi "celis celī". Šādi noraidījumi ir katra spēlētāja individuālā atbildība. Treneris no malas var tikai noskatīties."

Beļavskis pauda, ka treneru kolektīvs vēl domās, kurš spēlētājs ieņems vietu pirmajā virknējumā, ja Spruktam tiks piešķirta diskvalifikācija.

"Mums joprojām vārtus gūst tikai viena maiņa. Jāsaprot, ka gaidām rezultātu arī no citiem virknējumiem," uzsvēra Beļavskis.

$d_id=69; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Nākamajā mačā Latvija jau sestdienas pēcpusdienā sacentīsies ar Austriju, turklāt tagad jau var teikt, ka šī abām vienībām būs ļoti svarīga cīņa par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

"Ja labi strādā un parādi labu rezultatu, spēku vienmēr var atrast. Šovakar jāatpūšas, nedrīkst aizmirst, ka spēlējām neslikti. Tomēr zaudējumā laba spēle neskaitās. Skaitās tikai rezultāts," pauda treneris.


Tikmēr Vācijas izlases galvenais treneris Pets Kortina uzsvēra, ka mača pirmajā daļā laukumā pilnībā dominējusi Latvija.

"Pēc vakardienas spēles bijām nedaudz uztraukušies vai pietiks spēka un pirmajā mača pusē Latvija mums neļāva paveikt pārāk daudz - nespēlējām savā stilā, jo Latvija labi cīnījās aizsardzībā," stāstīja Kortina."Jā, Latvija realizēja vienu vairākumu, bet pēc tam vairākus mazākumus izturējām, spēlējām kompakti un lēnām ieguvām pārliecību mainīt mača gaitu."

"Esmu ļoti priecigs, jo šie trīs punkti mums ir svarīgi, tomēr darbs vēl nav noslēdzies. Atlikuši divi mači, mums saglabājas cerības uz ceturtdaļfinālu un darīsim visu, lai tur nokļūtu," uzsvēra Vācijas treneris.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs maksimāli iekrātajiem 12 punktiem ir Kanāda, bet no tās par punktu atpaliek Zviedrija, kas gan aizvadījusi piecus mačus. Tikmēr desmit punkti tagad ir Čehijas rēķinā, bet par diviem mazāk - Šveices. Savukārt seši punkti ir Vācijai, kamēr Francija tikusi pie trim punktiem un ieņem sesto pozīciju, bet Austrija un Latvija iekrājušas pa diviem punktiem.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs jau sestdien, kad spēkosies ar Austriju, bet otrdien, pēc divu dienu pauzes, stāsies pretī Francijas valstsvienībai.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!