Foto: Reuters/Scanpix
Pēcspēles metienus un soda metienos iespējas ir 50% pret 50%, bet man laikam divreiz ir paveicies, pēc uzvaras pār Latvijas hokeja izlasi atzina Vācijas valstsvienības uzvaras vārtu autors Tomass Openheimers.

Sestdien Openheimers ar pēcspēles "bullīti" atnesa uzvaru Vācijai pār Kazahstānu, bet svētdien viņa soda metiens izrādījās izšķirošs mačā pret Latviju.

"Patīkami, kad tu realizē, bet vienmēr jābūt nedaudz veiksmei, lai iemestu "bullīti". Pirms tam iespējas ir 50:50, bet man divreiz ir veicies," žurnālistiem teica Openheimers. "Kad dodies izpildīt, tad skaties uz vārtsargu, un gaidi īsto brīdi, kad mest. Šodien bija nedaudz līdzīgi vakardienai. Kad sāc "bullīti", tev prātā jau ir ideja, bet tad tu izlem ko pamainīt, kad ieraugi vārtsargu."

Vācijas izlase divās spēlēs ir guvusi divas uzvaras, piesakot savu kandidatūru uz vietu ceturtdaļfinālā. Tomēr Openheimers norāda, ka nevajag sapriecāties. "Mēs īpaši nedomājām, ko mums vajadzētu sasniegt pirmajās divās spēlēs. Mēs vienkārši vēlējāmies iznākt noskaņojušies un smagi cīnīties, un tad jau manīs. Tagad esam priecīgi par pieciem punktiem. Abas spēles bija ļoti smagas, bet tādas ir visas valstsvienību spēles. Mums priekšā vēl spēles pret daudzām spēcīgām komandām."

$d_id=24; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!