Foto: AFP/Scanpix
Dānijas hokeja izlase ar pārliecinošu sniegumu sestdien, 7. maijā, izcīnīja uzvaru pār kaimiņiem norvēģiem pasaules čempionāta ievadmačā, pārspējot viņus ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).

Abas komandas demonstrēja saturīgu, ciešu spēli, bet veiksme vairāk bija dāņu pusē. Pēc "tukša" pirmā perioda pirmie pie vārtu guvuma tika Dānijas izlase, otrās trešdaļas otrajā minūtē Niklasam Jensenam pārspējot Larsu Haugenu. Perioda beigās Jespers B. Jensens Dānijas pārsvaru divkāršoja.

$duelID=283;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Trešajā trešdaļā komandas turpināja demonstrētu aktīvu spēli, tomēr visi norvēģu mēģinājumi mainīt rezultātu sev par labu beidzās neveiksmīgi, arī pēdējais mēģinājums mača beigās, nomainot Haugenu pret sesto laukuma spēlētāju. Šo situāciju savā labā izmantoja dāņi, Niklasam Jensenam raidot ripu tukšos norvēģu vārtos.

Neskatoties uz to, ka Norvēģijas izlase šai mačā pa Dānijas vārtiem izdarīja 44 metienus, ripa nekādi neatrada ceļu vārtos, arī vārtsargs Sebastjans Dāms rādīja lielisku sniegumu, par ko tika atzīts par labāko spēlētāju savā komandā.

Līdz ar to Dānija šo čempionātu ir iesākusi ar trim kopvērtējuma punktiem un pacēlusies uz otro vietu A grupas tabulā aiz Čehijas, jo pārējās komandas, kas ir spēlējušas, no saviem mačiem ieguvušas divus un vienu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!