Foto: LETA

Otrajā pasaules čempionāta spēlē pēc kārtas Latvijas hokeja izlases vārtus šovakar pret Vāciju sargās Kristers Gudļevskis.

Gados jaunais vārtsargs ceturtdien piedzīvoja savu debiju Latvijas izlasē, palīdzot tai pasaules čempionāta ceturtajā mačā ar 5:3 uzvarēt pērnā gada vicečempionus slovākus.

Pateicoties savam gana pārliecinošajam sniegumam un Edgara Masaļska veselības problēmām, Gudļevskim vārtu drošība uzticēta otrajā spēlē pēc kārtas. Tikmēr Masaļskis, kurš turpina atgūt sportisko formu pēc meniska operācijas, mačam tiks pieteikts kā otrais vārtsargs.

Diskvalifikācijas dēļ šo maču izlaidīs uzbrucējs Zemgus Girgensons. Līdz ar to tiks veiktas izmaiņas otrajā uzbrucēju maiņā, kur Andris Džeriņš tiks izvirzīts centra pozīcijā, bet pa malām spēlēs Miks Indrašis un Gints Meija.

Pārējās maiņās izmaiņas netiks ieviestas.

Otro spēli pēc kārtas izlaidīs aizsargs Agris Saviels, kuram ir plaukstas locītavas un muguras savainojumi. Tāpat arī šoreiz laukumā nedosies aizsargs Georgijs Pujacs, kuram šis čempionāts, visticamāk, ir beidzies.

Līdz ar to otro spēli pēc kārtas Latvijas izlase aizvadīs ar sešiem aizsargiem.

Latvijas un Vācijas izlases piektajā turnīra spēlē šodien savā starpā tiksies plkst.20.15.

Pēdējās divas spēles Latvijas izlasei 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!