Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja speciālists Harijs Vītoliņš, kurš svētdien kopā ar Krievijas izlasi kļuva par pasaules čempionu, pēc "zelta" mača atzina, ka šai uzvarai pamatā bija ļoti rūpīga pretinieku spēles analīze un laba komandas sagatavošanās pirms čempionāta, bet pašam tā sagādājusi vairāk uztraukumu kā parasti, jo nācās uzņemties galvenā trenera pienākumus un atbildību.

"Līdz vieniem naktī skatījos mūsu spēli, tad līdz četriem no rīta analizēju Somijas maču ar Čehiju pusfinālā un tas, kā redzat, deva rezultātu," intervijā izdevumam "Sport-Ekspress" atklāj Vītoliņš. "Gatavojoties čempionātam, aizvadījām pa trim treniņiem dienā, puiši nebija pieraduši pie tādas slodzes. Sākums bija grūts. Mēs baidījāmies pārspīlēt, taču viss tika izdarīts pareizi. Fiziski mūsu komandas bija spēcīgāka par visiem konkurentiem."

Bijušajam Latvijas izlases kapteinim šī spēle negaidīti uzlika papildus atbildību, jo diskvalifikācijas dēļ uz treneru soliņa nedrīkstēja atrasties Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, un visi lēmumi bija jāpieņem Vītoliņam.

"Protams, uztraukums bija," atzīst latviešu speciālists. "Iepriekš es vairāk sekoju spēles taktiskajiem momentiem, tagad parādījās jauni pienākumi - vajadzēja pievērst uzmanību spēlētāju maiņām, kuru kurā brīdī laist laukumā. Pirmajā reizē bija grūti."

"Oļegam Znarokam bija rācija, pa kuru viņš sazinājās ar Vladimiru Fedosovu," stāsta Vītoliņš. "Pārtraukumā tikāmies uz ielas ārpus arēnas, apspriedāmies."

Uz jautājumu, vai Vītoliņš ir gatavs uzņemties Maskavas "Dinamo" galvenā trenera pienākumus, jo Znaroks pilnībā pievērsies darbam ar Krievijas izlasi, Latvijas speciālists atbildēja: "Grūti teikt, to laiks parādīs. Citu variantu jau nebija. Mēs ar Oļegu vienmēr kopā vadījām spēles, sazinājāmies, tāpēc nebija tik grūti pieņemt šo amatu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!