Foto: LETA

Turpinot gatavošanos 2017. gada pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase piektdien, 7. aprīlī, Daugavpilī aizvadīja pārbaudes spēli ar Baltkrievijas valstsvienību, un sagādāja jaunajam izlases trenerim Bobam Hārtlijam pirmo uzvaru, ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspējot baltkrievus.

Spēle aizritēja augstā tempā, dinamiski, ar līdzīgu spēku samēru, pretuzbrukumiem, taču metienu pa vārtiem bija salīdzinoši maz - naturalizētais kanādietis Kevins Lalands atvairīja 15 no 16 metieniem, bet Ivars Punnenovs šo spēli aizvadīja "sausā", atvairot visus 14 metienus.

Pirmie divi periodi aizritēja bez gūtiem vārtiem, un, tuvojoties mača noslēgumam, bija skaidrs, ka šī būs "vienu vārtu" spēle. Trešajā trešdaļā Latvijas komandai izdevās uzspiest savu spēli, un viens no mūsu uzbrukumiem noslēdzās ar noteikumu pārkāpumu viesiem. Šo vairākumu pēc 36 sekundēm realizēja Miks Indrašis - 1:0.

Lai arī pamatlaika pēdējā minūtē Baltkrievijas izlases treneris nomainīja Lalandu pret sesto laukuma spēlētāju, mūsējiem izdevās izturēt pretinieku spiedienu un noturēt sev labvēlīgo rezultātu.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā:

Kā zināms, pirmajās divās pārbaudes spēlēs "Arēnā Rīga" Latvijas izlase divreiz piekāpās Krievijas olimpiskajai izlasei - pirmajā spēlē ar 0:5, otrajā - ar 1:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!