Foto: Reuters/Scanpix
Kanādas hokeja izlase otrdien aizvadīja vēl vienu ļoti rezultatīvu spēli šāgada pasaules čempionāta grupu turnīrā, ar 10:1 (4:0, 2:0, 4:1) pārspējot Austriju.

To, ka nepieļaus nekādus pārsteigumus, kanādieši nodemonstrēja jau ar pirmajām spēles minūtēm, kurās uzņēmās iniciatīvu un "neatlaida" līdz pašām beigām. Kanādieši kontrolēja spēli gan Austrijas aizsardzības zonā, gan neitrālajā un savā zonā.

Pēc pirmās trešdaļas rezultāts jau bija iespaidīgs 4:0, un austrieši tikai retu reizi tika līdz Maika Smita sargātajiem vārtiem, ko pierāda izdarīto metienu statistika - pieci pret 12 Kanādas labā.

Otrais periods salīdzinoši bija "mierīgāks" gūto vārtu ziņā, taču kanādiešu dominance turpināja būt pārliecinoša, bet trešās trešdaļas sākums, iespējams, ieies pasaules čempionāta vēsturē kā ātrāko vārtu gūšana. Nepilnu trīsarpus minūšu laikā abas komandas guva četrus vārtus, turklāt arī Austrijai izdevās nodzēst nulli uz tablo - vienīgos vārtus viņiem guva Dominiks Heinrihs.

Šī bija otrā spēle šāgada čempionātā, kurā Kanādai izdevās pretinieku vārtos raidīt 10 ripas. Kā zināms, iepriekš viņi ar 10:0 pārspēja Vāciju.

Līdz ar to grupu turnīru Kanāda noslēdza ar perfektu rādītāju - septiņas uzvaras septiņās spēlēs - un iespaidīgu vārtu attiecību - 49:14. Kā A grupas līderi kanādieši "play-off" cīņas iesāks ar B grupas ceturtās vietas ieguvējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!