Foto: F64
Latvijas hokeja izlasei ir jāaizmirst, kas notika pirmdienas pasaules čempionāta mačā pret Baltkrieviju un jāgatavojas mačam pret Šveici, uzsvēra viens no valstsvienības treneriem Kārlis Zirnis.

Kā zināms, pirmdien Latvija ar 1:3 piekāpās pasaules čempionāta saimniecei Baltkrievijai. Aptuveni pusminūti pirms pamatlaika beigām Kaspars Daugaviņš guva otros vārtus, tādējādi izlīdzinot rezultātu 2:2, taču tiesneši nolēma tos neieskaitīt, jo vārtsarga laukumā tobrīd atradās Gints Meija. Pēcāk Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans apstiprināja, ka ir iesniegts protests.

"Gatavojamies šodienas spēlei - ir jāaizmirst, kas bija vakar," pēc otrdienas treniņa sacīja Zirnis. "Arī pats nevarēju kārtīgi aizmigt, aizgāju gulēt četros no rīta. Taču jo ilgāk domāsim par šo situāciju, mums labāk no tā nepaliks. Esam profesionāļi, mums tas ir jāaizmirst un jāgatavojas spēlei pret Šveici."

Tieši duelis pret Šveici noteiks Latvijas izlases turpmāko likteni šajā pasaules čempionātā. Ja tiks izcīnīta uzvara, durvis uz ceturtdaļfinālu būs vaļā, taču zaudējuma gadījumā turnīrs būs beidzies.

"Cīņā pret Šveici jāspēlē tāpat, kā to darījām pret Baltkrieviju otrajā un trešajā trešdaļā. Jādara viss iespējamais, kas ir mūsu spēkos, lai uzvarētu šo maču. Tad arī būs rezultāts," uzskata Zirnis. "Šveice joprojām spēlē agresīvu hokeju, viņi daudz slido un presingo. Tā ir disciplinēta komanda, kas piekopj to pašu sistēmu, ko Soču olimpiskajās spēlēs. Visas viņu spēles šajā čempionātā esmu noskatījies. Būs laba cīņa."

Kā zināms, šajā mačā Latvijas vārtu drošība tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim, bet sastāvā gaidāmas papildu izmaiņas, turklāt pēc vienas spēles diskvalifikācijas izciešanas laukumā atgriezīsies uzbrucējs Zemgus Girgensons.

B apakšgrupā tagad pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet Baltkrievija ar 12 punktiem pakāpusies uz otro vietu. Tai ar 11 punktiem attiecīgi sešās un septiņās spēlēs seko ASV un Somija, bet Latvijai ir deviņi punkti. Šveices kontā ir septiņi punkti, tai ar pieciem punktiem seko Vācija, bet Kazahstāna sacensības jau noslēgusi ar diviem punktiem.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!