Foto: F64
Latvijas hokeja izlase pēc Krievijā notikušā pasaules čempionāta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā atkritusi uz 12. vietu.

Jau vēstīts, ka svētdien noslēdzās pasaules čempionāts, kura finālā Kanāda ar 2:0 pārspēja Somiju, bet cīņā par trešo vietu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija ar 7:2 apspēlēja ASV.

Pašreizējā olimpisko spēļu čempione un pēdējo divu gadu planētas meistarsacīkšu uzvarētāja Kanāda saglabājusi IIHF ranga pirmo vietu ar 3495 punktiem, kamēr otrā ar 3380 punktiem ir Krievija. Tikmēr uz trešo vietu pakāpusies Somija, kas iekrājusi 3355 punktus.

Ceturtā tagad ir ASV, bet no trešās uz piekto vietu nokritusi Zviedrija. Savukārt sestā joprojām ir Čehijas valstsvienība, kurai seko Šveice un Slovākija. Devītajā vietā ir Baltkrievija, kamēr pirmo desmitnieku tagad noslēdz Vācija.

Norvēģija tikmēr ir 11.vietā, bet no desmitās uz 12.pozīciju noslīdējusi Latvija, kas iekrājusi 2730 punktus un no norvēģiem atpaliek par 35 punktiem. Aiz Latvijas seko attiecīgi Dānija, Francija, Slovēnija un Kazahstāna.

IIHF rangā ieņemtā 12.vieta ir Latvijas izlases antirekorda atkārtojums, jo šāda pozīcija tika ieņemta arī pēc 2010. un 2011.gada pasaules čempionātiem.

Rangs tiek ņemts vērā, lai sastādītu nākamā gada pasaules čempionāta apakšgrupas, taču tā kā nākamais turnīrs notiks Francijā un Vācijā, šo valstu izlases nedrīkst būt vienā grupā. Līdz ar to IIHF nākamā gada planētas meistarsacīkšu apakšgrupu sastāvus sola nosaukt tuvāko dienu laikā.

Jau vēstīts, ka Latvija otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā palika 13.vietā. Septiņās spēlēs Leonīda Beresņeva vadītā komanda izcīnīja tikai vienu uzvaru, taču vēl trīs mačos tika pie viena punkta, zaudējot vai nu papildlaikā, vai pēcspēles metienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!