Foto: F64

Starptautiskā MOL hokeja līga vārtsargiem ir ļoti labs čempionāts, atklāja Latvijas valstsvienības vārtsargs Jānis Kalniņš.

Maijā gaidāmā pasaules čempionāta sagatavošanās ciklā Kalniņš izlases sastāvā ir aizvadījis pusotru spēli un palicis nepārspēts.

"Negaidīju, ka nospēlēšu "sausā" un nevienu ripu neielaidīšu. Šajos mačos jutos pārliecināts un brīvs, jo visa sezona kopumā bija laba, līdz ar to arī izlases spēlēs izdodas parādīt labu sniegumu," atzina Latvijas izlases vārtsargs.

Kā zināms, pašlaik 23 gadus vecais Kalniņš iepriekšējās divas sezonas aizvadījis MOL līgas klubā Dunaūjvārošas "Acelbikak" no Ungārijas. Šajās sacensībās piedalās arī vienības no Rumānijas un Slovākijas.

"Šī līga, protams, nav Kontinentālā hokeja līga (KHL) vai Nacionālā hokeja līga (NHL), bet Eiropā visur hokejs attīstās, tāpēc nevarētu teikt, ka tas ir slikts čempionāts. Tieši otrādi, vārtsargiem tā ir ļoti laba līga, jo vidēji spēlē ir 35 metieni pa vārtiem. Ir pat mači, kuros jāatvaira vēl vairāk metienu. Jo vairāk raidījumu uz vārtiem, jo labāk," pauda Kalniņš.

Kā uzskata latviešu hokejists, tad tieši pateicoties tam, ka MOL vārtsargiem ir vairāk darba, pāreja no Baltkrievijas čempionāta hokeja komandas "Liepājas metalurgs" uz "Acelbikak" vienību bija solis augšup viņa karjerā.

"Turklāt mūsu komandai šogad treneris ir no Kanādas, līdz ar to treniņi ir aktīvāki. Varbūt kā laukuma spēlētājam būtu citādi, bet kā vārtsargam - tas ir solis augšup," izcēla Kalniņš.

Tāpat latviešu vārtsargs atklāja, ka katrā MOL komandā ir maksimālais leģionāru skaits, ko līga atļauj, - pieci.

Aptuveni desmit no MOL čempionāta spēlētājiem pretendē uz iekļūšanu Ungārijas hokeja izlases sastāvā, kas šajā nedēļas nogalē startēs pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

"Cik esmu informēts, viņi divās pārbaudes spēlēs uzvarēja Austrijas izlasi, tā ka var pacīnīties arī par augstu vietu pirmajā divīzijā," par Ungārijas izlases izredzēm atgriezties augstākajā divīzijā, kur tā spēlēja 2009.gadā, izteicās Kalniņš.

Šajā MOL regulārā čempionāta sezonā Kalniņš aizvadīja 42 cīņas, kuru laikā caurmērā ielaida 2,11 ripas, kas bija trešais labākais rādītājs līgā. Tāpat latvietis atvairīja 94,09% pretinieku komandas metienu, šajā rādītājā būdams labākais vārtsargs līgā.

Izslēgšanas spēlēs Kalniņš piecos mačos vidēji ielaida 3,40 vārtus un atvairīja 89,58% pretinieku komandas metienu, bet viņa pārstāvētā "Acelbikak" vienība "play-off" pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās slovāku klubam "Nove Zamky".

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas valstsvienība pārbaudes mačos ar Francijas izlasi ceturtdien piedzīvoja zaudējumu ar 1:2, bet piektdien piekāpās ar 0:1.

Savukārt savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas tika aizvadītas EHC turnīrā, Latvijas izlase ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju. Pašlaik Latvijas izlases treniņos spēlētāju skaits ir virs 30 un darbs notiek divās grupās.

EHC turnīra turpinājumā Latvija piektdien un sestdien izbraukumā aizvadīs cīņas ar Norvēģiju. Savukārt 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!