Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja izlases vārtos otrdien gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Šveici stāsies Kristers Gudļevskis; komandu papildinās arī diskvalifikāciju izcietušais Zemgus Girgensons.

Latviju otrdienas pēcpusdienā gaida izšķiroša cīņa par dalību Minskā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Lai tajā iekļūtu, Šveice ir obligāti jāuzvar.

Otrdienas rītā Latvijas valstsvienība aizvadīja vieglu brīvās izvēles treniņu, kurā piedalījās tikai pieci hokejisti - vārtsargs Ivars Punnenovs, aizsargi Māris Jass, Jānis Jaks un uzbrucēji Zemgus Girgensons un Roberts Lipsbergs.

Šajā nodarbībā nepiedalījās izlases galvenais treneris Teds Nolans ar palīgu Tomu Kūlenu, treniņa vadību uzņēmās Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Pēc treniņa Zirnis atklāja, ka vārtos mačā pret Šveici stāsies Gudļevskis, bet sastāvā gaidāmas vēl izmaiņas, salīdzinot ar pirmdienas dramatisko dueli pret Baltkrieviju. Tiesa, treneris nenosauca, kādas izmaiņas varētu tikt sagaidītas.

Šajā mačā komandas sastāvā atgriezīsies diskvalifikāciju izcietušais Girgensons, tāpēc paredzams, ka Latvijas izlase būs optimālā sastāvā.

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet Baltkrievija ar 12 punktiem pakāpusies uz otro vietu. Tai ar 11 punktiem attiecīgi sešās un septiņās spēlēs seko ASV un Somija, bet Latvijai ir deviņi punkti. Šveices kontā ir septiņi punkti, tai ar pieciem punktiem seko Vācija, bet Kazahstāna sacensības jau noslēgusi ar diviem punktiem.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!