Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien, 21. martā, "inbox.lv" hallē uzsāka gatavošanos šāgada pasaules čempionātam, aizvadot pirmo ledus treniņu. Valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs uzsvēra, ka galvenais šajā gatavošanās posmā ir iedot "izlases sajūtu" jaunajiem hokejistiem, kuri uz Maskavu varbūt neaizbrauks, taču varētu veidot izlases kodolu nākamajos gados, un ka visiem spēlētājiem būs jāiziet atlase, jo vieta izlasē nevienam nav "garantēta".

"Svarīgākais ir jaunajiem spēlētājiem ļaut sajust gaisotni, kāda ir izlasē," pēc treniņa žurnālistiem teica Beresņevs. "Ikvienam, kurš ir izsaukts uz izlasi, ir iespēja aizbraukt uz pasaules čempionātu. Skatāmies, vērtējam. Tas, ka tu spēlē Rīgas "Dinamo", automātiski nenozīmē vietu izlasē. Arī pārējiem hokejistiem ir lielas iespējas. Mums būs astoņas pārbaudes spēles un pēc tām arī izvēlēsimies galīgo komandas sastāvu."

Uz jautājumu par gaidāmo Kaspara Daugaviņa pievienošanos izlasei treneris atbildēja ar smaidu: "Ļaujiet taču viņam atpūsties! Tas, ko es redzēju, kā viņš spēlēja "play-off", kā spēlēja "Torpedo" komanda - pēc tādām cīņām, kādas tur bija ar CSKA, viņam vienkārši ir gan fiziski, gan morāli jāatpūšas!"

Lielākā daļa izlases šobrīd gan ir Rīgas "Dinamo" spēlētāji - kopumā 14, vairāki hokeja kluba "Rīga" pārstāvji un ārzemēs spēlējošie Latvijas hokejisti, kuriem sezona klubos jau ir beigusies. Lai arī pirmais izlases "sasaukums" ir plašs, tajā tomēr nav iekļauts neviens no Latvijas čempionāta spēlētājiem, un šī situācija, pēc Beresņeva teiktā, arī nemainīsies.

"[No Latvijas čempionāta] pagaidām kandidātu nav, jo es domāju, ka vietējā čempionāta spēlētāji nav tādā fiziskajā kondīcijā. Nevienam nav noslēpums, kāds ir treniņprocess Latvijas čempionātā komandās, turklāt tagad čempionātā iet "play-off "spēles, un mums pēc tam vienkārši nebūs laika pacelt viņus līdz tādam fiziskajam līmenim kā prasītu izlase," saka Beresņevs. "Latvijas čempionātā ir labi, perspektīvi puiši, kurus sezonas laikā būtu vērts izmantot "Euro Ice Hocheky Challenge" (EIHC) turnīros, otrajā izlases sastāvā, pārbaudīt, gatavot. Nevar no Latvijas čempionāta uzreiz ielēkt pasaules čempionāta izlasē, ir vajadzīgs starpposms. Domāju, ka šādi turnīri kā EIHC mūsu puišiem, kas spēlē valsts čempionātā, būtu ļoti vērtīgi, un arī treneriem būtu iespēja novērtēt, vai viņš ir gatavs spēlēt izlasē vai vēl ne."

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts uz pirmo treniņu:

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs (Grenoble, Francija), Mareks Egils Mitens (HK Rīga), Denijs Romanovskis (HS Rīga);
Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Ēriks Ševčenko (visi Rīgas Dinamo), Pauls Svars, (HK Rīga), Ričards Birziņš (Manchester Storm, Anglija), Kristiāns Rubīns (Västerås HK, Zviedrija), Krišs Lipsbergs (Polonia Bytom, Polija);
Uzbrucēji: Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi Rīgas Dinamo), Kirils Galoha, Gatis Sprukts, Frenks Razgals (visi HK Rīga), Juris Upītis (Ust-Kamenogorsk Torpedo, VHL), Toms Andersons (Thurgau, Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!