Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase šīgada pasaules čempionātā nav sasniegusi izvirzītos mērķus, tomēr tālākai izaugsmei un savas spēlei pārcelšanai jaunā līmenī ir ielikts labs pamats, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, pēdējā apakšgrupas mačā Latvijas izlase ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) piekāpās vienai no turnīra saimniecēm Zviedrijai.

"Zviedrijas izlase mūs uzvarēja, pateicoties trim vārtiem vairākumā un vienai mūsu pašu kļūdai. Abām komandām bija labas spēles nogriežņi, bet mūsu galvenais uzdevums bija saglabāt savu godu. Mačā pret ļoti spēcīgu pretinieku, manuprāt, nospēlējām labi," pēc cīņas izteicās Nolans.


Līdz ar to Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā. Kļuvis zināms, ka Latvijas hokejisti automātiski nav kvalificējusies 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, bet nākamā gada februārī tā savā laukumā rīkos kvalifikācijas turnīru.

"Esmu pateicīgs par man doto iespēju trenēt šo komandu. Es patiesi izbaudīju ar to kopā pavadīto laiku," čempionātu rezumēja treneris. "Turnīra gaitā nodemonstrējām labu sniegumu pret Krieviju, lieliski cīnījāmies ar Čehiju un Vāciju, uzvarējām arī Itāliju. Mačā pret Norvēģiju mums ļoti patraucēja Oskara Bārtuļa un Ronalda Ķēniņa prombūtne, bet vienīgais izteikti sliktais sniegums bija pret Dāniju."

"Kopumā varu secināt, ka ir izdarīts labs darbs, lai šī komanda turpinātu progresēt. Mums ir daudz labu gados jaunu spēlētāju, kā arī lieliski hokejisti, kuri tuvojas savam briedumam," izcēla Nolans. "Ja mums šos abus faktorus izdotos veiksmīgi savienot, pēc četriem vai pieciem gadiem ar šo izlasi varēs lepoties visi."

Tāpat Nolans izcēla vienības vājākos spēles komponentus turnīra gaitā.

"Komandas uzbrukums čempionāta beigās vairs nefunkcionēja – metienu nebija pietiekami daudz, bet veiktajos mēģinājumos pretiniekus vārtsargi redzēja katra metiena veikšanas brīdi," izteicās Nolans.

"Nekad neesmu apšaubījis šo spēlētāju vēlmi uzvarēt. Dažreiz lietas vienkārši nenostrādā, bet dažreiz mērķu sasnigšanas labad netiek pieliktas pietiekami lielas pūles. Šie puiši centās, tomēr bija konkrētas lietas, kas viņiem nesanāca. Jā turpināsim spēlēt tā, kā to darījām šajā turnīrā, mēs neuzvarēsim, taču izaugsmei ir ielikti labi pamati," secinājis treneris.

Stokholmas grupas noslēguma kopvērtējumā Krievija izcīnīja maksimāli iespējamo 21 punktu septiņās spēlēs un tai trīs punktus zaudēja Zviedrija. Trešo vietu ar 14 punktiem ieņēma Čehija, kurai punktu zaudēja Norvēģija.

Pa sešiem punktiem izcīnīja Latvijas un Vācijas izlases, Dānija iekrāja četrus punktus, bet Itālija septiņos mačos tika pie diviem punktiem.

Latvijas izlasei tika izvirzīts uzdevums sasniegt pasaules čempionāta labāko astoņnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!