Foto: Reuters/Scanpix

Jaunais somu talants Patriks Laine pēc uzvaras šāgada pasaules hokeja čempionāta A grupas spēlē pār ASV atzinis, ka Somijas izlasi šajā turnīrā apmierinās tikai zelta medaļas, ziņo ārzemju mediji.

"Mūs apmierinās tikai uzvara turnīra kopvērtējumā, protams," saka 18 gadus vecais Laine. "Katra izlase brauc pēc zelta, un arī mums ir labas izredzes, tikai katru reizi vajag parādīt savu labāko spēli."

"Es jau uz ledus sapratu: mēs spēlējam ar komandu, kas ir spēcīgāka par iepriekšējiem pretiniekiem," pēc mača ar ASV izlasi, kurā Somija uzvarēja ar 3:2, saka Laine. "Šoreiz bija daudz grūtāk, ritēja fiziski ļoti saspringta cīņa."

Kā zināms, Patriks Laine čempionāta sākumā kļuva par sensāciju - 18 gadus vecais hokejists pirmajās divās turnīra spēlēs ir sakrājis sešus rezultativitātes punktus (4+2) un pārspējis leģendārā čehu uzbrucēja Jaromīra Jāgra pasaules čempionāta rekordu. Mačā pret amerikāņiem Laine gan ar rezultativitāti neizcēlās, lai gan nodemonstrēja vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas.

$duelID=573;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

$duelID=571;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!