Foto: LETA

Lai Latvijas hokeja izlase iekļūtu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, tai jāmācās no piedzīvotā zaudējuma Norvēģijas valstsvienībai, kā arī jāmaina komandas attieksme un pieeja mačiem, uzskata izlases uzbrucējs Juris Štāls.

Kā ziņots, Latvijas izlase piektajā pasaules čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) zaudēja Norvēģijas valstsvienībai.

"Pēc šādas spēles grūti kaut ko pateikt. Parasti iznākam uz spēli un cenšamies nospiest pretiniekus ar savu agresīvo sniegumu jau no pirmās minūtes, taču šoreiz to izdarīja norvēģi, kuri kontrolēja cīņas gaitu," pēc cīņas atzina Štāls, kurš bija viens no retajiem izlases hokejistiem, kuri neatteicās runāt ar medijiem. "Pretinieks daudz dzīvoja pa mūsu zonu - uz tā rēķina aizsardzībā zaudējām daudz spēka, bet uzbrukumā cīnījāmies praktiski tikai pa stūriem."


"Tāpat šoreiz kliboja spēles disciplīna. Bija pāris nevajadzīgi noraidījumi, bet vairākumā nepratām izveidot momentus," piebilda uzbrucējs.

"Hokejs ir agresīva spēle, kur viens otru mēģina izprovocēt un izsist no sliedēm," mača agresīvo dabu komentēja Štāls. "Neteiktu, ka mūs no sliedēm izsita paši norvēģi. Viņi vienkārši bija agresīvāki un veiklāki jau no paša spēles sākuma."

"Šādu spēli vajag aizmirst, taču tajā pašā laikā jāapskatās, kāpēc piedzīvots šāds zaudējums. Lai kaut ko izdarītu, mazliet jāmaina attieksme un pieeja," uzskata Štāls.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!