Foto: AFP/Scanpix
2013.gada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien Šveices valstsvienība ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Čehijas izlasi, iekļūstot pusfinālā.

Šī Šveices izlasei bija astotā uzvara astoņās turnīra spēlēs. Pusfinālā šveiciešus sagaida cīņa ar ASV valstsvienību, kas savā ceturtdaļfinālā ar 8:3 sagrāva Krieviju.

Mača sākumā abas komandas laukumā darbojās ļoti piesardzīgi, bet, minūtēm ritot, pārsvaru ripas kontrolē ieguva Čehija. Tomēr sestajām minūtē vadībā izvirzījās Šveice, kad Deniss Holenšteins slidojumā uz zilās līnijas saņēma piespēli, pietuvojās vārtiem un uzmeta. Vārtsargs pirmo metienu atvairīja, bet uzbrucējs atkal tika pie ripas un ar atkārtotu mēģinājumu atklāja mača rezultātu. Trešdaļas turpinājumā pārsvars piederēja Čehijas komandai, kas nespēja realizēt trīs vairākumus pēc kārtas. Neraugoties uz čehu pārsvaru, bīstamāk uzbruka Šveice, kurai izdevās labi pretuzbrukumi.


Otro periodu šveicieši iesāka mazākumā, taču pēc tam ieguva vairākumu, kuru izmantot neizdevās. Nākamajās epizodēs vairāk uzbruka Šveice, iegūstot vēlreiz tiesības uz vairākumu. Šoreiz tas tika izmantots – pēc saspēles ripa nonāca pie Romana Josi, kura spēcīgais metiens lidoja vārtu tīklā. Trešdaļas noslēgumā Čehija iespieda pretiniekus savā zonā, bet rezultāts nemainījās.

Mača noslēdzošajās 20 minūtēs Šveices hokejisti apņēmīgi centās atspēlēties, vairākkārt izveidojot ofensīvu. 46.minūtē čehiem vairākumā izdevās vienus vārtus atspēlēt, precīzi metot Zdenekam Kutlakam. Ar čehu pārsvaru risinājās arī atlikušās mača minūtes, tomēr Šveicei ar lielām pūlēm izdevās nosargāt savus vārtus un iekļūt pusfinālā.

Apakšgrupu turnīrā Šveice Čehiju uzvarēja ar rezultātu 5:2.

$d_id=133; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!