Šveices pilsētā Cīrihē notiekošā Eiropas čempionāta vieglatlētikā ceturtajā dienā piektdien uz starta izies četri Latvijas sportisti.

Kā pirmā sacensības sāks vidējo distanču skrējēja Poļina Jeļizarova, kurai plkst.12.20 pēc Latvijas laika plānots priekšsacīkšu skrējiens 3000 metru šķēršļu skrējienā.

Pēc ļoti veiksmīgā 2012.gada, kurā vairākkārt Jeļizarova laboja personiskos rekordus, pērn viņa startēja vien sezonas vidum, kad nolēma izārstēt pēdas traumu. Šogad sportiste nomainījusi treneri un atgriezusies sacensību apritē, bet pagaidām vēl ar ļoti augstiem rezultātiem neizceļas.

No diviem kvalifikācijas skrējieniem svētdien paredzētajam finālam kvalificēsies katra skrējiena piecas labākās sportistes un vēl piecas nākamās ātrāko rezultātu uzrādītājas.

Pēc tam plkst.12.40 Latvijas daudzcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa sāks startu septiņcīņas piektajā disciplīnā - tāllēkšanā. Vēlāk dienas gaitā tai sekos arī šķēpa mešana un 800 metru skrējiens. Pēc pirmās sacensību dienas latviete ieņem 10. vietu.

Kā Ikauniece-Admidiņa atzina intervijā Latvijas Vieglatlētikas savienībai (LVS), viņa vēlējusies labot Latvijas rekordu, tomēr lēnais 200 metru skrējiens vairs nedod lielas cerības uz to.

Tāpat rīta sesijā startēs arī Dmitrijs Jurkevičs, kurš plkst.13.05 uzsāks priekšsacīkšu skrējienu 1500 metros.

Jurkevičs šajā čempionātā jau piedalījās 800 metros, kur palika vien 30.vietā, tomēr jau pirms sacensībām Latvijas sportists izteicās, ka viņam galvenais starts būs tieši 1500 metros.

Tikmēr vakara sesijā plkst.20.30 tāllēkšanas sacensību priekšsacīkstes sāks Elvijs Misāns. Svētdien gaidāmajam finālam kvalificēsies visi sportisti, kas lēks vismaz 8,00 metrus tālu, vai arī 12 labāko rezultātu uzrādītāji.

Līdz šim labāko sniegumu no Latvijas sportistiem šajās sacensībās uzrādījusi šķēpmetēja Madara Palameika, kura ceturtdien izcīnīja ceturto vietu, bet dienu pirms tam Aiga Grabuste bija piektā labākā tāllēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!