Foto: AP/Scanpix

Trīs Krievijas vieglatlēti saņēmuši Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) atļauju piedalīties starptautiskās sacensībās kā neatkarīgiem sportistiem, informē IAAF preses dienests.

IAAF Dopinga pārskata valde triju personu sastāvā ir atzinusi, ka trīs Krievijas vieglatlēti atbilst izvirzītajiem kritērijiem un viņiem atļauts zem neitrāla karoga, kamēr Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalifikācija paliek spēkā. Sešu krievu vieglatlētu pieteikumi ir noraidīti, vēl vairāki desmiti tiek izskatīti, bet tie attiecas uz vēlākiem startiem.

Vienbalsīgi ir pieņemti kārtslēcējas Anželikas Sidorovas, sprinteres Kristīnas Sivkovas un vesera metēja Alekseja Sikorska pieteikumi.

Sportistu pieteikumus dalībai sacensībās apstiprina attiecīgo pasākumu rīkotāji, bet trim nosauktajiem ir tiesības pieteikties gaidāmajam Eiropas čempionātam telpās, kuram pieteikuma termiņš beidzās 23. februārī, norāda IAAF.

"Iespēja pieteikties sacensībām kā neatkarīgam sportistam parāda mūsu vēlmi dot iespēju tīriem sportistiem piepildīt viņu sapņus un mērķus, ieskaitot Krievijas viaglatlētus, kuri ir kļuvuši par savas nacionālās sistēmas upuriem," saka IAAF prezidents Sebastjans Koe.

Kopš tika izsludināti kritēriji neatkarīgu sportistu statusa iegūšanai, IAAF ir saņēmusi 48 Krievijas vieglatlētu pieteikumus, no kuriem 28 ir atbalstījusi valsts Vieglatlētikas federācija.

Līdz šim kā neatkarīgās sportistes starptautiskās sacensībās varēja piedalīties tāllēcēja darja Klišina un skrējēja Jūlija Stepanova.

Kā zināms, Krievijas Vieglatlētikas federācija ir diskvalificēta par dopinga pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!