Foto: F64
Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare svētdien ar ievērojami uzlabotu personīgo rekordu pārvarēja priekšsacīkšu kārtu Londonā notiekošā pasaules čempionāta 400 metru distancē.

Latvijas sportiste savā skrējienā finišēja trešajā vietā ar rezultātu 51,37 sekundes. Viņa savu personīgo rekordu uzlaboja par 0,43 sekundēm.

Skrējienā uzvaru ar rezultātu 51,09 sekundes guva Zambijas sportiste Kabange Mupopo, kamēr otrā palika Šerika Džeksone no Jamaikas.

Latiševa-Čudare priekšsacīkstēs sasniedza desmito labāko rezultātu, kamēr ātrākā ar rezultātu 50,57 sekundes bija Bahreinu pārstāvošā nigēriete Salva Eida Nasera.

Pusfinālu automātiski sasniedza katra skrējiena trīs labākās sportistes, bet vēl sešas tur iekļūs pēc uzrādītajiem rezultātiem.

Latiševa-Čudare jūlijā parūpējās par pārsteigumu, triumfējot Eiropas U-23 čempionāta 400 metru distancē. Latviete finālā distanci veica 52,00 sekundēs, bet priekšsacīkstēs viņas laiks bija 51,80 sekundes, tādējādi tika izpildīts pasaules čempionāta normatīvs. Šis arī bija viņas līdzšinējais personīgais rekords.

Latiševa-Čudare tagad kļuvusi par otro visu laiku ātrāko Latvijas skrējēju 400 metros, atpaliekot vienīgi no Vinetas Ikaunieces, kura 1988.gadā stadiona apli veica 50,71 sekundē.

Pusfināls šajā disciplīnā risināsies pirmdienas vakarā.

Aizpērn pasaules čempionātā Pekinā Latiševa-Čudare viņa ar personīgo rekordu 52,17 sekundes ieņēma 30.vietu, nepārvarot priekšsacīkšu kārtu, pērn Eiropas čempionātā ar 53,11 sekundēm latviete bija 20.pozīcijā, bet Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs finišēja ar rezultātu 53,08 sekundes, sacensības noslēdzot 45.vietā.

Tāpat pašlaik pasaules čempionāta maratona skrējienā piedalās Latvijas rekordists Valērijs Žolnerovičs, bet vēlāk svētdien sacensības uzsāks vēl vairāki sportisti. Plkst.16 pēc Latvijas laikā maratonā dāmām startēs Ilona Marhele un Anita Kažemāka, bet vakara sesijā Latvijas uzmanība būs uz šķēpmešanu dāmām, kur finālā centīsies iekļūt valsts rekordiste Madara Palameika un talantīgā Anete Kociņa.

Pasaules čempionātā gaidāms vēl viens Latvijai nozīmīgs notikums, jo pašreizējā Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidente Radēviča plkst.20.15 pēc Latvijas laika saņems 2011.gada pasaules meistarsacīkšu sudraba medaļu tāllēkšanā, kas viņai pienākas pēc vicečempiones diskvalificēšanas. Radeviča pirms sešiem gadiem kļuva par neatkarīgās Latvijas pirmo medaļnieci pasaules čempionātos.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Latvijai sestdien iesākās pagalam neveiksmīgi, jo komandas lielākā cerība daudzcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņas pirmajā disciplīnā guva traumu, no sacensībām izstājoties. Viņa šajā pasaules čempionātā bija plānojusi startēt arī tāllēkšanā, kur sacensības notiks nākamajā nedēļā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv 12 sportisti.

Pasaules čempionāts Londonas olimpiskajās stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz nākamajai svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!