Foto: LETA

Latvijas skrējēja Līga Velvere nedēļas nogalē studentu sacensībās ASV labojusi Latvijas rekordu telpās 800 metru distancē, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Portlendā notikušajās sacensībās Velvere finišējusi pēc divām minūtēm un 3,08 sekundēm.

Līdzšinējais oficiālais rekords telpās kopš 1985.gada piederēja Maritai Ārentei - divas minūtes un 4,1 sekunde. Tiesa, pērnziem Velvere skrēja ātrāk par šo rekordu (2:04,02), bet skrējiens Sietlā notika skrejceliņā, kurš bija garāks par standarta 200 metriem.

Velveres rezultāts šogad pasaulē ir 14.vietā. Pasaules čempionāta telpās normatīvs ir divas minūtes un 2,50 sekundes, bet olimpiskais - vēl par sekundi labāks.

Vērtējot pēc Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) punktu tabulām, Velveres rezultāts šogad ir augstvērtīgākais starp visiem Latvijas vieglatlētiem.

Tikmēr jaunu neoficiālo Latvijas rekordu jūdzes skrējienā sasniedzis Uģis Jocis, kurš citās ASV sacensībās finišējis pēc četrām minūtēm un 4,41 sekundes. Tik ātri telpās līdz šim nebija skrējis neviens Latvijas sportists, tiesa, Latvijas telpu rekordu tabulā šī distance vēl nav iekļauta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!