Foto: AFP/Scanpix
Slavenā Nīderlandes skrējēja Dafne Shipersa piektdien triumfēja 100 metru sprintā Dimanta līgas posmā Monako.

Šis Dimanta līgas posms norisinājās Nicas teroraktu noskaņās, kur dzīvību zaudēja 84 cilvēki, turklāt stadions atrodas tikai 20 kilometru attālumā no notikuma vietas. Katram no sacensību sportistiem pie formastērpa bija piesprausts melns četrstūris, godinot bojāgājušo piemiņu.

Nupat par Eiropas čempioni kļuvusī Shipersa sacensībās uzvarēja ar rezultātu 10,94 sekundes, par 0,18 sekundēm apsteidzot Jamaikas sportisti Veroniku Kempbelu-Braunu.

Tikmēr vīriešiem 1500 metru skrējienā pie negaidītas uzvaras tika Kenijas atlēts Ronlds Kvemojs, kurš finišu sasniedza pēc trim minūtēm un 30,49 sekundēm, kamēr tikai piektais bija slavenais Lielbritānijas sportists Mo Farahs.

Savukārt lodes grūšanas sacensībās sievietēm ar rezultātu 20,05 metri triumfēja titulētā Jaunzēlandes pārstāve Valērijas Edamsa, kura gan uzreiz pēc sacensībām pieminēja teroraktā cietušos.

"Ir lieliski, ka mums vismaz kaut kādā mērā ir iespēja izrādīt savu atbalstu cietušo ģimenēm. Šis ir ļoti skumjš brīdis," izteicās Edamsa.

Tikmēr 200 metru skrējienā vīriešiem uzvaru ar laiku 20,10 sekundes guva Panamas sportists Alonso Edvards, kamēr divreiz garākā distancē nepārspēts palika Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) atlēts Veide van Nīkerks (44,12 sekundes), kurš ir pašreizējais pasaules čempions. 110 metru barjerotajā distancē uzvaru guva Kubā dzimušais spānis Orlando Ortega (13,04 sekundes), bet 3000 metru šķēršļu skrējienā to pašu paveica kenijietis Konsesluss Kipruto (astoņas minūtes un 8,11 sekundes). Tikmēr augstlēkšanā vīriešiem ar jaunu valsts rekordu (2,39 metri) triumfēja itālis Džanmarko Tamberi, bet tāllēkšanā uzvarēja Jamaikas sportists Damars Forbss (8,23 metri), kamēr diska mešanā nepārspēts palika pašreizējais pasaules čempions polis Pjotrs Malahovskis (65,57 metri).

Savukārt dāmām 800 metru skrējienā uzvaru guva bēdīgi slavenā DĀR skrējēja Kastera Semenja, kura, finišu sasniedzot pēc vienas minūtes un 55,33 sekundēm, ne tikai uzstādīja sezonas labāko rezultātu pasaulē, bet arī laboja valsts rekordu. Tikmēr 3000 metru šķēršļu skrējienā nepārspēta palika Helēna Obiri no Kenijas (astoņas minūtes un 24,27 sekundes), kamēr 400 metru barjerās uzvarēja Lielbritānijas skrējēja Eilida Doila (54,09 sekundes), bet kārtslēkšanā triumfs grieķietei Katerinai Stefanidi (4,81 metrs). Savukārt trīssoļlēkšanā uzvarēja Kolumbijas pārstāve Katerina Ivarguena (14,96 metri).

Jau vēstīts, ka piektdien ceturto vietu šajā Dimanata līgas posmā guva Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika, kura rīku raidīja 62,79 metru tālumā.

Ar 65,62 metru tālu raidījumu uzvarēja Tatjana Haladoviča, kura pagājušajā nedēļā kļuva par Eiropas čempioni, turklāt kontinenta meistarsacīkstēs labojot arī Baltkrievijas rekordu.

Šosezon Dimanta līgā tiks aizvadīti 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!