Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EA) prezidents Sveins Ārne Hansens nevarēja pasniegt pasaules čempionāta uzvarētāja zelta medaļu savam tautietim, norvēģim Karstenam Varholmam, jo atradās karantīnā, ziņo ārzemju mediji.

Hansenam, kurš ir arī Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) padomes loceklis, bijušas "problēmas ar vēderu", viņš atklājis Norvēģijas raidsabiedrībai NHK. EA prezidents neuzskata, ka būtu inficējies ar rotavīrusu, taču "drošības dēļ" palicis savā numurā "Marriot West India Quay" viesnīcā, kurā dzīvo IAAF amatpersonas.

Līdz ar to pasaules čempionāta zelta medaļu Varholmam, kurš negaidīti un sensacionāli uzvarēja 400 metru barjerskrējienā, apbalvošanas ceremonijā pasniedza pats IAAF prezidents Sebastjans Koe.

Kā ziņojām, vēdera vīrusa dēļ no čempionāta tika izslēgts Botsvanas skrējējs Īzaks Makvala, kam vēlāk tomēr tika dota atļauja izskriet kvalifikāciju 200 m sprintā un viņš iekļuva arī finālā, kurā izcīnīja sesto vietu. 400 m finālskrējienu botsvanietis tomēr izlaida karantīnas dēļ.

Portāls "insidethegames.biz" ziņo, ka Etiopijas vidējo distanču skrējēja Genzebe Dibaba slimības dēļ ceturtdien atteikusies no dalības 5000 m skrējiena kvalifikācijā. Priekšskrējienos 800 metru distancē saslimšanas dēļ nepiedalījās arī 2013. gada pasaules čempione, kenijiete Junisa Suma.

Lielbritānijas Veselības ministrija (PHE) atklājusi, ka vīrusa saslimšana konstatēta 40 pasaules čempionāta dalībniekiem, un trim no viņiem ir rotavīruss.

Sākotnēji slimība izplatījās "Guoman Towe Hotel", kur dzīvo dažādu valstu komandas, taču tagad vīruss izplatījies arī citās viesnīcās, kurās apmetušies čempionāta dalībnieki un oficiālās personas.

Portāla "insidethegames.biz" rīcībā nonākusi informācija, ka Vācijas izlasē saslimuši 13 sportisti, no kuriem divus Vācijas Vieglatlētikas savienība (DLV) nolēmusi turēt karantīnā, bet 30 vācu vieglatlēti pārcelti uz citām viesnīcām. Tiek ziņots arī par 10 sasirgušajiem Kanādas delegācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!