Foto: Publicitātes attēli
Sestdien ar Flandrijas velobraucienu sākās Nāciju kausa izcīņas sacensības U23 vecuma grupas sportistiem. 177 kilometru garajā distancē, kurā netrūka virkne bruģa posmu, 16. vietu izcīnīja Latvijas izlases sportists Krists Neilands.

Nāciju kausa izcīņas sacensības šosejas riteņbraukšanā U23 vecuma grupas sportistiem notiek ik sezonu. Šajā gadā kopumā norisināsies seši posmi, kur valstu U23 izlašu sportisti cīnīsies par UCI un Nāciju ranga punktiem. Nāciju kausa sacensībām uzmanību pievērš arī profesionālās riteņbraukšanas komandas, kas vēro jaunos talantus.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad Nāciju kausa izcīņas pirmais posms norisinājās Beļģijā, kur teju 200 sportisti sacentās Flandrijas velobraucienā. Tāpat kā profesionāļu Flandrijas velobraucienā, arī U23 grupas braucēji daļu no distances veica pa bruģi. Netrūka arī beļģiem raksturīgo stāvo un šauro kāpumu, kā arī citu pārbaudījumu. Pavisam riteņbraucējiem bija jāveic 177 kilometru gara distance ar 14 sekcijām tajā.

Latvijas šosejas riteņbraucēji šajās sacensībās vēl salīdzinoši nesen guvuši lielus panākumus. 2008. gadā Flandrijā uzvarēja Gatis Smukulis, bet 2011. gadā uz goda pjedestāla pat kāpa divi latvieši. Otrais bija Toms Skujiņš, bet trešais Andžs Flaksis.

Šajā gadā Latvijas izlasi trenera Vitālija Smirnova vadībā pārstāvēja pieci sportisti – Krists Neilands, Deins Kaņepējs, Artūrs Beļēvičs, Aleksandrs Rubļevskis (visi "Rietumu – Delfin") un Mārtiņš Savickis ("Alpha Baltic/ Maratoni.lv"). Pateicoties rezultātiem iepriekš, par izlases līderi jāuzskata bija Kristu Neilandu. Kuldīdznieks šogad ir viens no diviem latviešiem, kurš izcīnījis UCI punktus.

Neilands ļoti aktīvi aizvadīja praktiski visu smago Flandrijas distanci. Krists iesaistījās vairākos atrāvienos. Mūsu sportists allaž atradās grupas priekšpusē un bija gatavs dažādiem pavērsieniem. Pateicoties savai pozīcijai un aktivitātei, viņš līdz pat beigu daļai varēja reāli cīnīties par augstām vietām. Izšķirošajā atrāvienā Neilands neiekļuva, bet turējās nākamajā sekotāju grupiņā.

Neilgi pirms finiša no visiem atrāvās Austrālijas sportists Aleksanders Edmodsons un itālietis Džianni Moskons. Par uzvarētāju kļuva 21 gadu vecais austrālietis, kamēr Moskonam otrā vieta. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa norvēģis Engens Korseits, kurš ikdienā pārstāv savas valsts kontinentālo komandu "Joker".

Krists Neilands finišēja desmit sportistu sekotāju grupiņā, kas uzvarētājam zaudēja 1 minūti un 39 sekundes. Kuldīdzniekam finišā respektablā 16. vieta. No mūsu izlases sportistiem finišēja arī Deins Kaņepējs. Pļaviņās augušais sportists, debitējot Latvijas izlases sastāvā, ieņēma 73. vietu. Pārējie trīs latvieši dažādu iemeslu dēļ finišu nesasniedza.

Nākamais Nāciju kausa izcīņas posms gaidāms 15. aprīlī Francijā, kur norisināsies "La Côte Picarde" velobrauciens.

Ronde van Vlaanderen (Flandrijas velobrauciens):
1.Alexander Edmondson, Austrālija, 04:29:04
2. Gianni Moscon, Itālija, +00:00:00
3. Engen Korsaeth, Norvēģija, +00:00:07
4. Nans Peters, Francija, +00:00:54
5. Franck Bonnamour, Francija, +00:00:54
6. Mikhel Raim, Igaunija, +00:01:23

16. Krists Neilands, Latvija, +00:01:39
73. Deins Kaņepējs, Latvija, +00:09:31
DNF, Aleksandrs Rubļevskis, Latvija
DNF, Mārtiņš Savickis, Latvija
DNF, Artūrs Beļēvičs, Latvija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!