Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, nodemonstrējot izcilu sniegumu, sestdien izcīnīja augsto piekto vietu Itālijas pilsētā Sjēnā notikušajā "Strade Bianche" viendienas velobraucienā (UCI kat.1.1).

Sacensību ievadā Šveices komandas "IAM Cycling" sastāvā braucošais Saramotins kopā ar vēl trim braucējiem izveidoja līdz pat četru minūšu atrāvienu no peletona, kas sacīkšu gaitā pat pārsniedza desmit minūšu robežu.

Desmit kilometrus pirms finiša līderu četrotne sāka šķelties, tomēr vēlāk atkal apvienojās un prata saglabāt 20 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Neskatoties uz to, ka bēdzēji tika panākti, Saramotins saglabāja pozīcijas braucēju augšgalā un finišā spēja ieņemt piekto vietu.

Par 188 kilometrus garo sacensību uzvarētāju kļuva itālis Moreno Mosers no "Cannondale" komandas, bet otrais bija viņa komandas biedrs Peters Sagans no Slovākijas. Vēl Saramotinu prata apsteigt vienīgi labi zināmais itālis Rinaldo Nočentīni ("AG2R La Mondiale") un slavenais šveicietis Fabians Kanselara ("RadioShack-Leopard").

Jāizceļ, ka Saramotins ieņēma augstāko vietu no tiem sportistiem, kuri teju visu sacensību gaitu atradās atrāvienā.

"IAM Cycling" vienība izveidota pirms šīs sezonas, un tai ir "Pro" kontinentālās statuss, kas ir otrs spēcīgākais līmenis aiz "ProTour". Tomēr arī "Pro" kontinentālās komandas bieži tiek pielaistas visaugstākā līmeņa sacensībām.

Pašlaik 30 gadus vecais Saramotins iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Francijas komandu "Cofidis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!