Foto: Publicitātes foto

Svētdien Kanādā noslēdzās UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens "Tour de Beauce". Par pēdējā posmā uzvarētāju spraigā cīņā kļuva Latvijas izlases un "Hincapie Sportswear Development" riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš triumfēja arī velobrauciena kopvērtējumā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Kanādā notiekošajā UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobraucienā "Tour de Beauce" svētdien norisinājās noslēdzošais piektais etaps. Pirms pēdējās dienas kopvērtējuma vadībā atradās ASV vienības "Hincapie Sportswear Development" pārstāvis Skujiņš, kuram galvenais uzdevums noslēdzošajā etapā bija savas pozīcijas nosargāt. Izcils carnikavietim bija otrais posms, kurā viņš izcīnīju skaisto solo uzvaru, liekot pamatus panākumam arī kopvērtējumā. Bez Skujiņa velobraucienu turpina arī "Amore & Selle SMP" sportists Viesturs Lukševics, kā arī "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com" pārstāvji - Māris Bogdanovičs un lietuvietis Marius Bernatonis. 

Pēdējā posmā riteņbraucējiem bija kopumā jāveic 124, 8 kilometru gara distance, kas veda pa 10,4 kilometrus garo apli, ļaujot ikvienam skatītājam sekot līdzi notikumiem trasē. Pēdējā posmā temps tika turēts ļoti aktīvs. Sekoja virkne atrāvienu. Pirmajos divos atrāvienos ne Skujiņš, ne pārējie latvieši neiesaistījās. Četrus apļus pirms beigām vadībā atradās 15 sportisti, starp kuriem brauca arī Skujiņš. Latvietis, pateicoties savām spējām un komandas biedru atbalstam, savas kopvērtējuma pozīcijas turēja ļoti stabili. Divus apļus līdz finišam līderpozīcijās bija vairs pieci riteņbraucēji, arī Skujiņš. Pirms pēdējiem 12,5 kilometriem atrāviena pārsvars pār sekotājiem bija 25 sekundes. Viss izšķīrās pašā izskaņā, kuru sekmīgi veica Toms Skujiņš, izcīnot lielisku uzvaru un pārliecinoši triumfējot kopvērtējumā. 

Mūsu sportists distancē pavadīja 3 stundas 10 minūtes un 35 sekundes. Tāds pats rezultāts arī mājiniekam Robam Britonam ("Smartstop - SSC") un kolumbietim Arturo Kalderonam. 17. pozīcijā finiša līniju šķērsoja Viesturs Lukševics, Māris Bogdanovičs bija 37. Tikmēr Bernatonim 45. vietā. 

Lielisks panākums kopvērtējumā Tomam Skujiņam, kurš savā dzimšanas dienā nodrošināja pirmo UCI kategorijas sacensību daudzdienu velobrauciena uzvaru šajā sezonā. Bijušais "Rietumu - Delfin" komandas riteņbraucējs par 1 minūti un 49 sekundēm apsteidza šī posma otrās vietas ieguvēju Brittonu, kuram otrā vieta. Tikmēr trešais pēc pieciem posmiem ir līdzšinējais vicelīderis Sergejs Tvetcovs no Rumānijas. 20. vietā sacensības noslēdza Lukševics, dobelniekam Mārim Bogdanovičam 33. pozīcija, bet viņa komandas biedrs Bernatonis ir 37. Jāpiebilst, ka Skujiņš uzvarēja arī aktīvākā braucēja vērtējumā un bija otrais kalnu karaļa ieskaitē.

Tour de Beauce daudzdienu velobrauciena 5. posms:

1.Toms Skujiņš, Hincapie Sportswear Development, Latvija, 03:10:35

2.Rob Britton, Smartstop - SSC, Kanāda, +00:00:00

3. Arturo Calderon, 4-72 Columbia, Kolumbija, +00:00:00

....

17. Viesturs Lukševics, Amore & Vita - Selle SMP, Latvija,+00:00:46

37. Māris Bogdanovičs, Alpha Baltic/ Unitymarathons.com, Latvija,+00:05:54

45. Marius Bernatonis, Alpha Baltic/ Unitymarathons.com,Lietuva,+00:12:54

  

Tour de Beauce daudzdienu velobrauciena kopvērtējums:

1.Toms Skujiņš, Hincapie Sportswear Development, Latvija, 16:19:09

2.Rob Britton, Smartstop - SSC, Kanāda, +00:01:49

3. Serghei Tvetcov, Jelly Belly P/B Maxxis, Rumānija, +00:02:09

...

20. Viesturs Lukševics, Amore & Vita - Selle SMP, Latvija, +00:07:38

33. Māris Bogdanovičs, Alpha Baltic/ Unitymarathons.com, Latvija, +00:17:40

37. Marius Bernatonis, Alpha Baltic/ Unitymarathons.com, Lietuva, +00:20:36

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!