Foto: Publicitātes foto

Svētdien Mančesterā notiekošā Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 2. posma pamatsacensībās Latvijas izlases sportists Rihards Veide sacensību noslēgumā ieguva 9. vietu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

Superkrosā 2. posma pamatsacensībās pārliecinošu uzvaru guva brits Liams Fillips.

Lielbritānijas pilsētā Mančesterā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 2. posma pamatsacensībās no Latvijas izlases sportistiem iekļuva Edžus Treimanis un Rihards Veide. Tikmēr Kristens Krīgers piedzīvoja kritienu kvalifikācijas pirmajā braucienā, pēc kura tālāku cīņu par pamatsacensībām turpināt nevarēja.

Astotdaļfinālu, kurā sportisti veica trīs braucienus, pārvarēja gan Treimanis, gan arī Veide. Edžum divas otrās un vieta ceturtā vieta. Tikmēr Rihardam attiecīgi pirmā, piektā un ceturtā pozīcija. Ceturtdaļfināla barjeru, pēc veiksmīga starta, sekmīgi pārvarēja Rihards Veide. Tajā viņš izcīnīja trešo vietu.

Tikmēr Edžus Treimanis savā ceturtdaļfināla braucienā, pēc ne pārāk veiksmīga starta, centās ielauzties labāko četriniekā, kas dotu vietu pusfinālā, tomēr tas neizdevās. Ivo Lakuča audzēknim septītā pozīcija braucienā.

Pusfinālā Rihards Veide startēja kopā arī ar ASV izlases sportistiem Korbenu Šarrahu, Nikolas Longu, kā arī šveicieti Deividu Grafu. Spraigā cīņā, līdz pēdējam cīnoties par iekļūšanu finālā, Veide finišēja piektajā vietā, paliekot uzreiz aiz finālistu skaita. Sacensību noslēgumā trenera Ivo Lakuča audzēknim devītā vieta.

Dubultuzvaru Lielbritānijai lielajā finālā izcīnīja Liams Fillips un Kails Evans. Tikmēr trešais palika šveicietis Renauds Blants.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!