Foto: FIVB

Abi Latvijas pludmales volejbola pāri piektdien sasniedza ASV notiekošā "Grand Slam" sērijas posma astotdaļfinālu.

Vispirms izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 29.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:14) apspēlēja kanādiešus Džošu Binstoku un Semu Šekteru, kuri bija izlikti ar 32.numuru.

Astotdaļfinālā Latvijas duets vēlāk piektdien tiksies ar sacensību otro numuru poļiem Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu.

Kā zināms Pļaviņš/Solovejs apakšgrupu turnīrā izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, taču tas tik un tā ļāva ieņemt otro vietu D apakšgrupā un kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Savukārt ar piekto numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piektdien ar 2-0 (21:13, 21:14) apspēlēja ar 31.numuru izliktos mājiniekus Keisiju Dženingu un Džeimsu Eiveriju Drostu, kuri šosezon Pasaules kausa apritē vēl nebija startējuši.

Astotdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš vēlāk piektdien tiksies ar Elisonu Čeruti un Brunu Šmitu no Brazīlijas, kuriem ticis trešais numurs.

Pirms tam šis Latvijas pāris izcīnīja divus panākumus trīs mačos, E apakšgrupā izcīnot otro vietu.

Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējā "Grand Slam" posmā Nīderlandē pēc divu posmu pārtraukuma tika līdz ceturtdaļfinālam, bet Pļaviņš/Solovejs pēc divu sacīkšu pārtraukuma piedalās posma pamatsacensībās, jo šoreiz viņi izvairījās no starta kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!