Francijas izlases kapteiņa Zinadina Zidāna uzbrukums itāliešu aizsargam Marko Materaci bija izprovocēts ar "ļoti nopietniem" vārdiem, pirmdien teica futbolista aģents Alēns Migljačo.
Kā zināms, incidents notika Pasaules kausa finālspēles, kurā uzvarēja Itālija, papildlaika otrajā puslaikā, kad pēc kārtēja Francijas izlases uzbrukuma Materaci un Zidāns lēnām devās uz Francijas izlases aizsardzības zonas pusi.

Materaci ar Zidānu par kaut ko apspriedās, francūzis bija jau aizgājis vairākus soļus uz priekšu, taču pēc kāda Materaci izteikuma krasi apriezās, piegāja pie itāliešu aizsarga un ar galvu spēcīgi iesita pretiniekam pa krūtīm. Zidāns savu pēdējo spēli beidza ar sarkano kartīti un vēlāk pat neieradās uz apbalvošanu.

Kā ziņo Brazīlijas televīzijas kanāls "Globo", itāliešu aizsargs Zidāna māsu nosaucis par prostitūtu.

Neviens no iesaistītajiem futbolistiem par notikušo incidentu pagaidām ziņas nav sniedzis.

"Globo" pārraide "Fantastico" noalgojusi speciālistu, kas spēj lasīt no lūpām, un tas paziņoja, ka pēc TV atkārtojumā redzamā materiāla var noprast, ka Materaci divas reizes apsaukājis Zidāna māsu.

Arī Migljačo BBC norādīja, ka incidenta iemesls ir mutiska aizskaršana nevis fiziska.

"Viņš [Zidāns] man teica, ka Materaci viņam pateicis ko ļoti nopietnu," norādīja franču futbolista aģents. "Bet neteica, ko tieši."

Tāpat tiek ziņots, ka Materaci Francijas izlases kapteini nosauca par "netīro teroristu", kuram nav tiesību spēlēt Francijas izlasē.

Pats Materaci noliedzis, ka tā būtu apsaukājis Zidānu. "Tā absolūti nav taisnība. Es nenosaucu viņu par teroristu," Itālijas ziņu aģentūrā "Ansa" citēts Materaci. "Neesmu kompetents. Es pat nezinu, ko tas vārds nozīmē."

Savukārt viena no Lielbritānijas galvenajām tiesu medicīnas ekspertīzes speciālistēm teksta nolasīšanā no lūpām paziņoja, ka Materaci Zidānu nosaucis par "teroristu maukas dēlu".

Britu laikraksts "The Times" noalgoja Džesiku Rīsu, kas Lielbritānijā piedalās kā eksperte tiesu procesos, kuros nepieciešamas īpašas iemaņas nolasīšanā no lūpām. Eksperte vairākkārt noskatoties ierakstīto videomateriālu atšifrēja Materaci vārdus.

"Pēc epizodes videoizpētes un itāliešu tulka pieaicināšanas Rīsa norādīja, ka Materaci nosaucis Zidānu par "teroristu maukas dēlu" un piebildis: "atpi***s"," otrdien teikts "The Times".

Itālijas laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" Materaci norādīja, ka vārdiski apvainojis Zidānu, jo tas uzvedies pārāk iedomīgi.

"Es nedaudz pieturēju viņu aiz krekla... tikai uz pāris sekundēm, bet viņš pagriezās, nolūkoja mani ar acīmredzamu augstprātību un teica: "Ja vēlies manu kreklu, varēsi dabūt to vēlāk"," laikrakstā citēts Materaci. "Tā ir taisnība. Un es arī atbildēju ar apvainojumu."

Pēc Francijā veiktās aptaujas noskaidrojās, ka 52 procenti aptaujāto atzina, ka var saprast Zidānu, bet 32 -, ka nē. Savukārt viņam piedod 61 procents respondentu, bet 27 - nepiedod.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!