Asaru gāzes dēļ ceturtdien uz gandrīz pusstundu tika pārtraukta Itālijas futbola kausa izcīņas spēle “Artemio Franchi” stadionā, kur Florences “ACF Fiorentina” uzņēma Turīnas “Juventus” futbolistus, kuri spēja atspēlēties no 0:2 zaudējuma un spēle beidzās neizšķirti 2:2.
Spēles pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 1:0 un vadībā bija Florences futbolisti. Pēc čehu aizsarga Tomaša Ujfaluši piespēles no laukuma labās malas bumbu soda laukumā saņēma 18 gadīgais bulgārs Valērijs Božinovs un guva vārtus. Pirmajā puslaikā Božinovam bija vēl viena lieliska izdevība gūt vārtus, taču pēc brīvsitiena raidītā bumba trāpīja pa Džanluidži Bufona sargāto vārtu pārlikti.

Spēlei atsākoties, otrā puslaika otrajā minūtē “Artemio Franchi” stadionu sāka ieskaut milzīgs asaru gāzes mākonis, kas radīja elpošanas problēmas gan skatītājiem, gan futbolistiem.

Asaru gāzes izplūde bija notikusi ārpus stadiona, taču tā kā tās ieelpošana varēja radīt nopietnas saindēšanās, spēles galvenais tiesnesis Luka Palanka neatlika nekas cits kā pārtraukt spēli un gaidīt kad gāze izklīdīs.

Spēles neplānotais pārtraukums ilga aptuveni 25 minūtes, tikmēr futbolisti un komandu personāls jau bija pametuši laukumu, arī daļa skatītāju, nevarēdami izturēt kodīgo gāzi, bija pametuši savas vietas tribīnēs.

Kad spēles galvenajam tiesnesim šķita, ka gāze ir izklīdusi, spēle atsākās un jau otrajā minūtē pēc ilgā pārtraukuma “Juventus” vārtsargs Bufons, kam šī bija pirmā spēle pēc vasaras beigās izdarītās pleca operācijas, bumbu varēja meklēt savos vārtos.

Pēc “Fiorentina” aizsarga Kristiana Madžio piespēles bumbu “Juventus” soda laukumā uztvēra Džiampaulo Pacīni un raidīja to vārtos pāri jau gulošajam Bufonam. Florences uzbrucēja gūtie vārti gan radīja aizdomas par spēli ar roku, piespēles saņemšanas brīdī, taču spēles tiesnesis pārkāpumu nesaskatīja un vārti tika ieskaitīti.

Taču tikai četras minūtes vēlāk, kad “Juventus” galvenais treneris Fabio Kapello jau gatavojās laukumā laist savus pamatsastāva spēlētājus - zviedru uzbrucēju Zlatanu Ibrahimoviču, čehu pussargu Pāvelu Nedvedu un brazīlieti Emersonu, ar spēcīgu sitienu cauri spēlētāju burzmai vārtus gūst Džanlukam Pesoto, kuram bumbu atspēlē bijušais Londonas “Arsenal” kapteinis Patriks Vjeirā.

Laukumā parādoties Ibrahimovičam, Nedvedam un Emersonam, “Juventus” spēles temps palielinājās un Florences futbolisti pārsvarā bija spiesti aizsargāties.

Savukārt negaidītus otros vārtus “Juventus” labā 20 minūtes pirms spēles beigām gūst pussargs Adrians Mutu. Viņš izdara tālu centrējumu no kreisā flanga, bumba pārlido pāri Florences vārtsargam Sebastjēnam Freijam, kas nostājies vārtu vidū, atsitas pret tālāko vārtu stabu un ielido vārtos. Šis sitiens šķiet pārsteidz gan pašu Mutu gan “Fiorentina” vārtu vīru.

Ja vēlaties par šo tematu turpināt diskusiju “Delfi Forumā”, izsakot savus apsvērumus, atrodot domubiedrus un interesantus oponentus, spiediet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!