Latvijas Basketbola Līgā piektdien tika aizvadītas divas devītās kārtas spēles. Ventspils Olimpiskajā centra tikās divas Ventspils vienības, bet Rīgas derbijā 49.vidusskolā "Falco" spēkiem mērojās ar BK "Rīga".
Ja Ventspils mačā pirms spēles viss jau bija skaidrs, tad Rīgas spēlē par favorītiem tika uzsatīta „Rīga”, taču arī ”Falco” nevienu spēli bez cīņas nebija atdevuši. Kļūdām un neprecīziem metieniem bagātā spēlē tomēr virsroku ņēma „Rīga” – 81:70.

  • BK "Falco" - BK "Rīga" 70:81 (26:21, 10:17, 19:20, 15:23)
  • ”Rīgas” sastāvā pēc pirksta traumas pirmo reizi bija pieteikts Inarts Vītols, taču viņš tā arī laukumā neparādījās. „Falco” sastāvā nespēlēja Ivo Pūce.

    Sākuma sastāvi:

    BK "Falco": Arnis Aizpurs, Atis Ozols, Džervis Mičels, Demons Bārnets, Mārtiņš Zvaigzne.

    BK "Rīga": Juris Patmalnieks, Uldis Višņēvičs, Edijs Šlesers, Tomas Venckunas, Mārtiņš Neimanis.

    Igors Miglinieks atkal ekspermentēja ar sastāvu, šoreiz sākumsastāvā devās Neimanis. Pirmajās minūtēs abas komandas uzbruka diezgan neprecīzi, bet rezultāts saglabājās līdzīgs. Lielākās problēmas sākās, kad kārtējo eksperementu veica Miglinieks. Ja spēles sākumā laukumā vienlaicīgi tika sūtīt abi saspēles vadītāji (Neimanis un Šlesers), tad pirmās ceturtdaļas otrajā pusē šie pienākumi tika uzticēti Edgaram Čundam. Čunda iesaistījās spēlē nedroši un „Rīga” nonāca mīnusos. Pēc pirmās ceturtdaļas – 26:21 „Falco” labā. ”Rīga” iesāk ļoti apņēmigi otro ceturtdaļu. Īpaši aktīvs bija Leletins, kurš bija guvis 14 no 28 komandas punktiem. Pēc Šlesera veiksmīgajām darbībām „Rīga” atguva vadību – 32:34. Tomēr pirmā puslaika beigās viesiem neizdevās palielināt pārsvaru un tika pieļautas ļoti daudz kļūdas. Ejot pārtraukumā vadībā jau „Rīga” – 38:36.

    Pēc lielā pārtraukuma „Rīgai” izdodas vēl viens atrāviens. Un pēc Kaspara Raiskuma fantastiskā „slam-dunk” jau pārsvars sasniedza 10 punktus – 41:51. Taču „Falco” vēl nebija izkāruši balto karogu. Vairāki precīzi trīspunktu metieni un „Falco” vairs tikai „-2”. Ceturtdaļas beigas atkal pagāja neprecīzu metienu sērijā. Dažreiz šķita, ka aizmest garām ir grūtāk nekā iemest, taču bumba spītīgi lidoja grozam secen. Pirms pēdējām 10 minūtēm – 55:58 „Rīgas” labā.

    Pēdējais cēliens sākas ar tādu pašu neprecīzo metienu sēriju, kā beidzās treša ceturtdaļa. Arnim Aizpuram izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam. Tad iestājās spēlē ļoti svarīgs mirklis. Vajadzēja vairākas veiksmīgas epizodes, lai paņemtu spēles grožus savās rokās. „Falco” centās grozu iekarot no tālienes – neveiksmīgi. „Rīga” uzsvaru lika uz caurgājieniem, taču neveikmīgu darbību bija vairāk kā veiksmīgu. Šī neveiksmēm pa vidu nelielu teātri izspēlēja Krievijas leģionārs Laletins. Vispirms saņēmi brīvs zem groza bumbu, tā vietā, lai uzreiz to raidītu grozā, izprovacēja pretinieku uz sodu. It kā attaisnojošs gājiens. Taču abi sodiņi knapi skāra groza stīpu. Nākamajā uzbrukumā viņš izspēlēja līdzīgu joku. Bet šoreiz pirmais metiens pat neskāra groza stīpu, bet otrais ar spēku tika mests pret vairogu – garām. Šādā situācijā atkal dīvaini rīkojās Miglinieks, kurš neveiksmju joslā iekļuvušo spēlētāju spītīgi turēja uz laukuma. Tomēr izšķirošo pārsvaru ieguva „Rīga”. Sākumā divus trīnīšus iemeta Šenhofs, bet turpinājumā veiksmīgi nospēlēja Višņēvics un Šlesers. Pēdējās divās minūtēs jautājums par mača uzvarētāju vairs neradās – 81:70 „Rīgai” ceturtā uzvara. Uzvarētāju sastāvā īpaši jāuzteic Edijs Šlesers, kurš aizvadīja vienu no labākajām spēlēm šajā sezonā – 17 punkti (2p 8/7; SM 3/3). „Falco” labākais bija Arnis Aizpurs, bet neveiksmīgi nospēlēja divi komandas līderi Atis Ozols un Demons Bārnets (2p 15/3), kura klaunādes un izgājieni vairākas reizies sasmīdināja publiku.

    BK "Falco": Aizpurs 16, Mičels 14, Niedra 11, Zvaigzne 9, Teteris 7, Bārnets 7, Ozols 4, Stumbenis 2.

    BK "Rīga": Šlesers 17, Laletins 16, Višņēvičs 13, Raiskums 7, Čavars 7, Venskunas 6, Šenhofs 6, Neimanis 3, Čunda 2, Patmalnieks 2, Gailītis 2.

  • BK "Ventspils augstskola" – BK "Ventspils" 89:112 (29:28, 19:27, 12:24, 29:33)
  • Atšķirībā no iepriekšējās šo komandu spēles jāuzslavē studenti, kuri ilgi spēja turēt līdzi rezultātā Latvijas čempioniem. Jāatzīmē, ka Kārlis Muižnieks laukumā sūtīja visus labākos spēkus, bet augstskolai joprojām nevar palīdzēt Renārs Zeltiņš un traumēto sarakstā atrodās Aksels Vairogs. Pret savu bijušo komandu īpaši aktīvs bija Kristaps Purnis – 29 punkti.

    BK "Ventspils augstskola": Purnis 29, Delveris 19, Rēķis 14, Bučs 14, Logins 7, Rudzājs 2, Dukāts 2, Butāns 2, Eņģelis 0, Auns 0.

    BK "Ventspils": Raits 19, Skirmants 19, Vītols 17, Lavs 16, Lenzlijs 15, Timermanis 10, Vecvagars 7, Pētersons 5, Veselovs 4, Viļums 0, Blūms 0.

    Nākamās spēles:

    20.novembrī: Bumerangs/ASK – Barons/LU
    20.novembrī: Līvu alus – Valmieras piens

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!