Latvijas čempionvienība basketbola klubs "Ventspils" pēc pirmdien un otrdien Viļņā aizvadītajām pārbaudes spēlēm parakstīja līgumus uz jauno sezonu ar amerikāņu viesspēlētājiem - aizsargu Merī Četmenu un centra spēlētāju Ēriku Pūlu, informē BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
Pirmdien pārbaudes spēlē BK "Ventspils" uzvarēja Lietuvas čempionvienību "Lietuvos rytas", bet otrdien tika uzvarēta ASV komanda "Team Champions" - 110:89 (16:27, 34:26, 24:22, 24:26).

Pārbaudes mačā ar amerikāņiem Pūls izcēlās ar 16 punktu guvumu un 13 izcīnītajām atlēkušajām bumbām, bet Četmena rēķinā bija 13 punkti. Par rezultatīvāko ar 18 punktu guvumu kļuva Mārtiņš Skirmants, Ainārs Bagatskis guva 13 punktus, Kristaps Purnis - 12, Sandis Buškevics - 9, Dainis Oberšats - 8, Bruno Pētersons - 8, Arnis Vecvagars - 6, Juris Umbraško - 5, Andrejs Jansons - 2.

Četmens šogad absolvēja Teksasas universitāti. NCAA studentu čempionātā 1,92 m garais basketbolists vidēji spēlē laukumā aizvadīja 34 minūtes un guva 25,3 punktus. Savukārt 2,04 m garais centrs Pūls pagājušajā sezonā spēlēja Vācijas klubā Vircburgas DJK, vidēji spēlē aizvadot 35 minūtes, gūstot 13,7 punktus un izcīnot 10,2 atlēkušās bumbas.

Līdz Latvijas Basketbola līgas čempionāta pirmajam mačam, kas 10.septembrī paredzēts Gulbenē ar vietējo "ASK/Buki", ventspilnieki plānojuši aizvadīt pārbaudes spēles ar Polijas Pruškovas MKS, kas pagājušajā sezonā valsts čempionātā ieguva sesto vietu. Treneris Muižnieks pastāstīja, ka viena no spēlēm Ventspilī notiks 31.augustā, bet otra - dienu iepriekš vai dienu pēc tam.

Tradicionālais pirmssezonas turnīrs - " Ventspils naftas kausa" izcīņa - šoreiz risināsies jau pēc pirmās oficiālās spēles - no 13. līdz 15.septembrim Ventspilī par galveno balvu mājinieki sacentīsies ar Krievijas čempionvienību Permas "Ural Great", Brambergas "Universa" (Vācija) un Varšavas "Polonia" (Polija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!