Foto: PantherMedia/Scanpix
WADA komisijas aicinājumu diskvalificēt Krieviju, liedzot tās sportistiem startēt starptautiskās sacensībās, ir atbalstījušas vairākas pasaules sporta lielvalstis, ieskaitot vadošās vieglatlētikas nācijas kā ASV, Francija un Vācija.

Vācijas Vieglatlētikas savienības (DLV) prezidents Klemenss Prokops ir paudis atbalstu Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) komisijas aicinājumam liegt Krievijai piedalīšanos Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) sacensībās, vēsta ārzemju mediji.

"No WADA ziņojuma mēs redzam, ka krievu vieglatlēti visā valstī lieto dopingu jau ilgus gadus," saka Prokops. "DLV atbalsta WADA priekšlikumu uz laiku izslēgt Krieviju no starptautiskām sacensībām un sagaida, ka IAAF pieņems nepieciešamos lēmumus, lai nākotnē garantētu visiem sportistiem godīgas un līdzvērtīgas sacensību iespējas. Mūsu sportistu aizsardzība pieprasa atļaut starptautiskās un nacionālās sacensībās startēt tikai tiem atlētiem, kuri pārstāv labi strādājošu antidopinga sistēmu."

"Pret Krieviju ir jāvērš visnopietnākās sankcijas, protams, ka atklātie fakti tiks apstiprināti," paudis Francijas sporta ministrs Partiks Kanērs.

"USADA aplaudē WADA neatkarīgajai komisijai, kas atmaskojusi Krievijas mēģinājumus pārņemt pasaules sportu ar nelikumīgām metodēm. Atklātie pierādījumi demonstrē šokējošu korupcijas līmeni, un Krievijai ir likts saprast, ka tā neizbēgs no taisnas tiesas," teikts ASV Antidopinga aģentūras (USADA) paziņojumā.

Arī Austrālijas Olimpiskā komiteja ir aicinājusi liegt Krievijas sportistiem startēt sacīkstēs, ieskaitot 2016. gada Riodežaneiro olimpiskās spēles, lai garantētu godīgas sacensības.

Lielbritānijas Vieglatlētikas federācijas priekšsēdētājs Eds Vorners norādījis, ka dopings nav tikai Krievijas un vieglatlētikas problēma. "Domāju, ka šī problēma skar četras, piecas vai pat sešas valstis," viņš izteicies intervijā BBC. "Arī citiem sporta veidiem šodien vajadzētu pievērst uzmanību Krievijai un pārliecināties, ka sportisti, kas startē viņu sacensībās, ir "tīri"."

Kā zināms, pēc ilgstošas izmeklēšanas neatkarīga WADA komisija publicējusi tās rezultātus un aicinājusi aizliegt krievu sportistiem startēt starptautiskās sacensībās, kā arī anulēt Krievijas Vieglatlētikas federācijas licenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!