Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc abu Latvijas čempionāta līdervienību tikšanās meistarsacīkšu vadībā nostiprinājušies "Nikars" telpu futbolisti, kas ar 2:1 pārspēja savus nopietnākos konkurentus "Raba".

Valsts čempionāta līdervienību „Raba” un FK „Nikars” cīņa piesaistīja sen neredzētu līdzjutēju interesi. Rīgas Olimpiskā sporta centra (OSC) sporta spēļu zāles lielajā tribīnē brīvu vietu nebija, daļēji aizpildītas bija arī papildus tribīnes laukuma galos, bet vēl neliels skaits skatītāju spēli noraudzījos, stāvot kājās. Komandas futzāla cienītājiem nelika vilties – laukumā ritēja bezkompromisu cīņa par katru bumbu, katru laukuma milimetru no mača pirmās līdz pat pēdējai sekundei.

Spēles pirmais puslaiks pagāja abu vienību vārtsargiem – Aigaram Bondaram un Dmitrijam Dobravoļskim – nosargājot savus „cietokšņus” neskartus, un lielajam futbolam raksturīgākais 0:0 rezultāts noturējās līdz pat 32.minūtei, kad rezultātu „atkausēja” Igors Dacko. Taču nepagāja ne minūte, kad viens no vērtīgākajiem „Raba” futbolistiem Maksims Seņs ar skaistu sitienu vārtu devītniekā rezultātu līdzsvaroja – 1:1.

Vairākas minūtes nevienai no komandām neizdevās izveidot bīstamas epizodes pie pretinieku vārtiem, likās jau, ka līderu divcīņa varētu noslēgties neizšķirti, no kā lielākā ieguvēja būtu trešajā vietā esošā FK „Jelgava – Monarch” vienība, taču 38. minūtē otros, kā izrādījās nedaudz vēlāk – uzvaras, vārtus „Nikars” labā Aleksandrs Žukovs.

Sekoja Artura Šketova pieprasītais minūtes pārtraukums pēc kura „Raba” futbolisti pārgāja uz spēli ar pieciem laukuma spēlētājiem, un tik tiešām izveidoja pāris vārtu gūšanas epizodes, taču čempioni prasmīgi aizstāvējās, nosargājot minimālo uzvaru 2:1.

Jāsaka, kopumā iznākums uzskatāms par taisnīgu, par ko liecina kaut vai tāds fakts, ka vēl piecas reizes pēc „Nikars” futbolistu sitieniem bumba trāpīja pa „Raba” vārtu stabu vai pārlikni, kamēr „Nikars” vārtu četrstūris komandu glāba tikai vienu reizi.

Līdz ar uzvaru „Nikars” izvirzījās turnīra vienvadībā, „Raba” atpaliek par trim punktiem, bet vēl par diviem FK „Jelgava – Monarch”, kas neticamā veidā izglābās no zaudējuma mačā ar RTU.

Par šīs spēles favorītiem neapšaubāmi tika uzskatīti jelgavnieki, arī tādēļ, ka „studentu” rindās iztrūka komandas rezultatīvākais spēlētājs Dmitrijs Zakrževskis, kā arī aizsardzības balsts Gatis Rožkalns, savukārt Jelgavas komanda noteikti vēlējās reabilitēties atbalstītāju acīs par „bezzobaino” zaudējumu iepriekšējās kārtas mačā ar „Raba” – 1:7.

Mača pirmais puslaiks tik tiešām aizritēja ar nelielu „monarhu” pārsvaru, labas iespējas atklāt rezultātu bija Nikolajam Kočeriginam un Igoram Lapkovskim, taču RTU vārtos teicami darbojās Nauris Ivanāns. Bet pašās perioda beigās RTU pirmā maiņa izspēlēja labu trīspakāpju kombināciju, ko ar precīzu sitienu noslēdza vēl pērn „Nikars” rindās spēlējušais Iļja Afanasjevs.

Dīvaini notikumi risinājās otrā puslaika sākumā – jelgavnieki metās atspēlēties, taču tā vietā, lai gūtu vārtus, savā „būrī” ielaida trīs bumbas, un mača 25. minūtē rezultāts bija jau 4:0 RTU komandas labā.

Pēc Jelgavas vienības pieprasītā minūtes pārtraukuma „monarhi” maču turpināja ar pieciem laukuma spēlētājiem, un jau pirmajā uzbrukumā tieši spēlējošais vārtsargs Vitālijs Lapkovskis vienus vārtus atguva. Uz šo brīdi RTU vārtos pleca traumu guvušā Ivanāna vietā jau bija stājies Jānis Skabārdis.

Vēl pēc piecām minūtēm Nikolajs Kočerigins panāca 2:4, bet 36. minūtē Vitālijs Pojarkovs, noslēdzot brāļu Lapkovsku izspēli, jau 3:4, un intriga iedegās ar jaunu sparu.

Gandrīz piecas minūtes „studentiem” izdevās nosargāt minimālo pārsvaru, bet mača pēdējā minūtē Igors Lapkovskis tomēr panāca izlīdzinājumu – 4:4. Un arī tas vēl nebija viss – uzreiz pēc spēles atsākšanās jelgavnieki pārtvēra bumbu un izgāja divatā pret vienu aizsargu, taču svītru iespējai izraut uzvaru pārvilka neprecīza N.Kočerigina piespēle partnerim.

Citās sestās kārtas spēlēs Ventspils FK „Honda” savā laukumā ar 4:1 pieveica FC „Raita”, tādējādi nostiprinoties labāko sešiniekā, bet principiālā divu augstskolu cīņā „TSI Futsal Team”, gūstot trīs vārtus mača pēdējās divās minūtēs, ar 5:2 pārspēja ISMA.

Septītās kārtas spēles tiks aizvadītas 4. decembrī. Visi četri mači notiks Rīgas OSC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!