Foto: F64
Lai arī Latvijas florbola izlase Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā pirmajās divās spēlēs nespēja izrādīt pietiekami lielu pretestību Zviedrijai un Čehijai, tomēr komandas spēlētāji neapstāsies, cīnīsies par uzvaru katrā spēlē un turpināties virzīties pretī savam mērķim, uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē ar rezultātu 3:9 zaudēja Čehijas valstsvienībai, kas ir viena no medaļu pretendentēm šajā turnīrā. Īpaši neveiksmīgs Latvijai bija pirmais periods, kurā tika ielaisti seši vārti, bet iesisti – tikai vieni.

"Spēles sākums bija slikts. Ātri izlējām ūdeni, bet, steigā mēģinot visu saslaucīt, zaudējām vēl vārtus," pēcspēles preses konferencē teica Grunckis. "Pietrūka gūtu vārtu vairākumā un slikti nospēlējām mazākumā. Mūsu akcents bija, ka jāuzvar divcīņas un jāpadara spēle agresīvāka."

"Lai arī zaudējām spēli, turnīrs nav beidzies. Skatīsimies, ko mums vajag labot un kuras bija tās lietas, kas neļāva aizvadīt labu spēles sākumu. Mēs neapstāsimies, cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē un iesim pēc sava mērķa," uzsvēra galvenais treneris.

Savukārt Čehijas izlases galvenais treneris Radims Čepeks bija priecīgs par uzvaru, jo tā viņa komandai garantēja vismaz otro vietu B apakšgrupā. "Esam apmierināti ar rezultātu un spēli. Bija smagi, jo tā bija cīņa par otro vietu grupā. Mēs cītīgi gatavojāmies pret Latviju. Latvijai šajā spēlē bija lieliski atbalstītāji, kuri radīja īpašu atmosfēru," teica čehs.

Latvijas izlases galvenais treneris Grunckis pie sešiem zaudētajiem vārtiem pirmajā trešdaļā nevainoja vārtsargus, jo komandas sniegums aizsardzībā nebija pietiekami labs.

"Vakardien Andis Blinds aizvadīja lielisku spēli, un mēs guvām lieliskas emocijas no vārtsarga, kurš mūs vilka uz priekšu. Šajā spēlē viņam bija jāizvelk kāds "mirušais", taču katrs metiens, kas gāja rāmī, lidoja iekšā vārtos. Pēc maiņas Jānis Salcevičs labi iekļāvās spēlē komandai grūtā brīdī," vārtsargu jautājumu skaidroja Grunckis. "Vārtsargus nevaram vainot, jo kā komanda neizdarījām savu darbu."

"Mēs bijām pārāk pasīvi savā zonā. Mums nebija tāds plāns, ka jādod pretiniekiem iespējas saspēlēties mūsu zonā. Mēs nenospēlējām labi divcīņās, ļāvām pretiniekiem kontrolēt bumbiņu un tikt pie labiem metieniem no tuvas distances," turpināja speciālists.

Spēles izskaņā Latvijas izlase mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, patrenējot arī šo spēles aspektu.

"No zaudētām spēlēm mēs varam gūt labu mācību. Mēs radījām iespējas gūt vārtus, spēlējot seši pret pieci. Nepaveicās, trāpījām pa vārtu stabu, tomēr tas parāda, ka mēs varam kaut ko izdarīt," preses konferences izskaņā pauda treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!