Foto: Zigismunds Zālmanis
Nedēļas nogalē – 11. un 12.martā - Rīga norisinājās ikgadējais starptautiskais turnīrs mākslas vingrošanā "Baltijas aplis 2017", kurā piedalījās 14 valstu dalībnieces. Šī turnīra ietvaros notiek arī Ludmilas Kačkaldas piemiņas kauss grupu vingrojumos.

Individuālajā programmā senioru klasē par daudzcīņas uzvarētāju kļuva vingrotāja no Izraēlas – Viktorija Filanovski, kura savus vingrojumus veica vislabāk un sasniedza rezultātu 68,550 punkti. Otrajā un trešajā vietā ierindojās vingrotājas no Baltkrievijas – Julija Isačanka un Jūlija Evčika. Labākā Latvijas vingrotāja Jeļizaveta Gamaļejeva ieņēma sesto vietu ar rezultātu 59,700 punkti.

Otrajā dienā dalībnieces veica fināla vingrojumus atsevišķos sacensību veidos un arī šajā dienā laurus plūca Izraēlas un Baltkrievijas vingrotājas.

Junioru grupu vingrojumu klasē pirmo vietu izcīnīja Krievijas komanda, aiz sevis atstājot Igaunijas un Polijas komandas. Savukārt Senioru grupu vingrojumu klasē pārliecinoši pirmo vietu daudzcīņā izcīnīja Latvijas izlases komanda.

Arī otrajā sacensību dienā, Latvijas izlase pierādīja savu meistarību un izcīnīja divas pirmās vietas – vingrojumā ar 5 apļiem un vingrojumā ar trim bumbām un divām auklām.

Šajās sacensībās dalībniecēm līdzi juta un tās atbalstīja Latvijā pazīstami mākslinieki, kuri vērtēja un izvēlējās sacensību elegantāko vingrotāju "Miss Elegance". Šajā gadā mākslinieku simpātijas piederēja Baltkrievijas vingrotājai Anastasijai Ribakobai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!