Foto: Reuters/Scanpix

Gatavošanās 2016.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro ir sliktākā, kāda jebkad pieredzēta, pēc vizītes Brazīlijā atzinis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidents Džons Koutss.

Līdz ar to SOK ir pieņēmusi bezprecedenta lēmumu nolīgt ekspertus, kas uzraudzītu vietējās orgkomitejas darbību.

"Situācija ir kritiska," aģentūra "Associates Press" citē Koutsu, kurš jau sešas reizes atbildīgās komisijas sastāvā viesojies Brazīlijā, lai pārbaudītu tās gatavošanos 2016.gada spēlēm. "SOK ir piesaistījusi papildus cilvēkus, kas ir mums neraksturīgi, taču mums nav B plāna. Manuprāt, situācija ir vēl sliktāka nekā tas bija ar Atēnu olimpiādi 2004. gadā. Ir sliktāk nekā es biju gaidījis."

"Mēs esam diezgan nobažījušies," atklāj SOK viceprezidents. "Darbi kavējas daudzos aspektos, un to nevar ignorēt."

Arī gatavošanos 2004. gada Atēnu olimpiskajām spēlēm aizēnoja celtniecības darbu kavēšanās, taču visi objekti un infrastruktūra tika pabeigti laikus. Toties Rio atsevišķos objektos darbi vēl pat nav iesākti, norāda Koutss. No grafika atpaliek arī infrastruktūras uzlabošana, kā arī radušās problēmas ar "sociāliem jautājumiem" pašā pilsētā.

Par vienu no problēmām SOK viceprezidents min to, ka Rio orgkomitejai nav šāda vēriena pasākumu rīkošanas pieredzes, lai gan darbinieku skaits tajā uz šo brīdi ir analogs Londonai - 600 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!