Foto: AFP/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgā izmeklēšanas komisija, kas atklāja iespaidīgos dopinga pārkāpumus Krievijas vieglatlētikā, varētu ķerties klāt arī distanču slēpošanai un biatlonam, izteicies komisijas vadītājs Diks Paunds.

"Vai būtu labu līdzīgu pārbaudi veikt distanču slēpošanā un biatlonā - tas ir labs jautājums," Diku Paundu citē aģentūra "R-Sport". "Ja es būtu tās vai citas sporta veida federācijas vadītājs, es teiktu, ka šobrīd ir pārāk daudz runu par problēmām mūsu sporta veidā un ir jārīkojas. Iespējams, mēs izveidotu līdzīgu neatkarīgu izmeklēšanas grupu un teiktu: mēs esam gatavi izdarīt visu jūsu darba labā, sakiet, kas pie mums nav kārtībā. Domāju, tas būtu ļoti labs solis. Iespējams, pēc tā sponsori vairāk pievērstos šiem sporta veidiem."

Jautāts, vai viņš varētu vadīt izmeklēšanas komisiju arī attiecībā uz šiem ziemas sporta veidiem, Paunds atbildēja izvairīgi. "Mums ir konkrēta komisijas struktūra, un kolēģi, kas to spēj darīt," saka WADA pārstāvis. "Ja visi ir gatavi sadarboties, es esmu gatavs, ja nē, atsakos."

Paunds norāda, ka viņa vadītās komisijas uzdevums bija pārbaudīt tieši Krieviju un konkrēti tās vieglatlētikas saimniecību.

"Mūsu pilnvarās bija konkrēti ierakstīts: Krievija, vieglatlētika, "viņš saka. "Domāju, reiz plaša un dziļa pārbaude tika izdarīta arī Kenijā. Taču tas var notikt arī Spānijā, Marokā, Turcijā, Kazahstānā… Daudzās valstīs ir konkrētas problēmas, grūti pat visas uzreiz nosaukt. Un vēl viens no iemesliem, kāpēc mēs dodam rekomendācijas, ir vēlēšanās mainīt situāciju valstīs, kurās ir augsts [dopinga] risks."

Kā ziņojām, pēc WADA neatkarīgās komisijas ziņojuma Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju un krievu sportistiem šobrīd ir liegts startēt jebkādās oficiālās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!