Foto: Publicitātes foto
Lai aicinātu nelietot sportā aizliegtas vielas un popularizētu veselīgu dzīvesveidu, arī Latvija ir pievienojusies aicinājumam sportot godīgi un 10.aprīlī - dienas par tīru sportu ietvaros - aicina piedalīties antidopinga pasākumos.

Valsts sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļa dienu par tīru sportu šogad organizē Erasmus+ projekta "Jauniešu iesaistīšana antidopinga pasākumu īstenošanā" ietvaros. Šī projekta gaitā 2015.gadā ir atlasīti un apmācīti 20 jaunieši – antidopinga vēstneši, kuri 2016.gadā izglītojošu pasākumu laikā informē sabiedrību par antidopinga noteikumiem un dopinga vielu kaitīgo ietekmi uz cilvēku veselību.

10.aprīli kā dienu par tīru sportu šogad atzīmē 15 Karību reģiona valstis, Rumānija, Igaunija, Slovēnija, Malta, Horvātija un Latvija. Šīs dienas ietvaros tiek organizētas šādas antidopinga aktivitātes:

9.aprīlis
Rēzeknes pusmaratons. Antidopinga vēstnešu komanda piedalās tautas skrējienā un gaidīs interesentus pie Antidopinga stenda, lai pastāstītu par antidopinga noteikumiem, sportā aizliegtām vielām un riskiem lietojot piesārņotus uztura bagātinātājus.

10.aprīlis
*"Zaļais skrējiens par tīru sportu" Mežaparkā. Tikšanās pl.10.30 pie Meža prospekta maksas autostāvvietas. Pl.11.00 dalībnieki kopīgi teiks "NĒ dopingam!" un vienosies draudzīgā 6,6km skrējienā. Skrējiena laikā par dalībnieku mazajiem bērniem ar dažādām spēlēm un rotaļām parūpēsies Antidopinga vēstnešu komanda. Dalība skrējienā BEZMAKSAS. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

*15.00 – 20.00 "Elektrum" Olimpiskajā centrā interesenti aicināti pie Antidopinga stenda, lai rastu atbildes uz interesējošiem jautājumiem, kā arī aicināti pārbaudīt savas zināšanas, pildot Pasaules Antidopinga Aģentūras izstrādāto viktorīnu. 16:00 – 18:00 iespēja tikties ar skeletonisti Leldi Priedulēnu, bet 17:30 "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas spēle starp LU un "Ventspils" komandām. Spēles pārtraukumā būs antidopinga konkurss ar iespēju iegūt veicināšanas balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!