Foto: Publicitātes foto
Divas zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas no pasaules čempionāta armrestlingā, kas notika kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, atveduši Latvijas sportisti, informē Latvijas Armrestlinga federācija.

Jānis Amoliņš no Viļņas pārvedis bronzas medaļu cīņās ar labo roku kategorijā līdz 75 kg. Iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas Latvijas sportists pasaulē savā svara kategorijā palika nepārspēts.

Bronzas medaļu izcīnījusi arī Latvijas komandas sportiste Sandra Zālīte, atkārtojot savu pagājušā gada sasniegumu. Viņa triumfēja cīņās ar labo roku kategorijā līdz 80 kg.

Vecuma grupā virs 40 gadiem un svara kategorijā līdz 100 kg zelta medaļu izcīnīja Māris Kalējs. Otru zelta medaļu Latvijai nopelnīja Modris Stalgevičs, kurš startēja svara kategorijā līdz 100 kg un vecuma grupā virs 50 gadiem. Savukārt Valdis Mednis izcīnīja sudrabu, cīnoties svara kategorijā līdz 90 kg un vecuma grupā virs 50 gadiem.

Latviju pasaules čempionātā armrestlingā pārstāvēja visplašākā komanda tās pastāvēšanas vēsturē. Kopumā čempionātā piedalījās ap 1000 sportistu no 47 pasaules valstīm, līdz ar to cīņa par uzvaru bija ļoti sīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!