Latvijas florbola izlase pirmdien Prāgā notiekošā pasaules čempionāta noslēdzošajā A apakšgrupas spēlē ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:0, 1:4) piekāpās Vācijas valstsvienībai un zaudēja cerības automātiski iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Šis zaudējums Latvijas florbolistiem ir sāpīgs arī tāpēc, ka iepriekšējās divās spēlēs izdevās parādīt daudzsološu sniegumu pret Šveici un Čehiju. Jau vēstīts, ka vispirms Latvija nenoturēja vadību un ar 3:7 piekāpās Šveicei, bet tad sensacionāli ar 4:3 apspēlēja turnīra saimnieci.

Latvijas izlases labā divus vārtus guva Edžus Ceriņš, bet pa vieniem vārtiem sameta Toms Bitmanis un Atis Blinds.

Latvijas florbolisti trešo periodu iesāka ar divu vārtu pārsvaru, būdami vadībā ar 3:1, taču Vācija sešu minūšu laikā guva trīs vārtus pēc kārtas. Ceriņš rezultātu izlīdzināja, tomēr pēc tam pretuzbrukumā Vācija izspēlēja līdz tukšiem vārtiem un guva uzvaru nesošos vārtus.

Vācija ne pirmo reizi paklupināja Latviju svarīgā spēlē. Pirms sešiem gadiem latvieši pirmo reizi pārspēja čehus ar rezultātu 5:4 un nonāca rokas stiepiena attālumā no pusfināla, taču ceturtdaļfinālā vācieši pārspēja Latviju ar 4:2, atņemot sapni par vietu TOP 4.

A grupas kopvērtējumā līdere ir Šveice, kas divos mačos izcīnījusi maksimālos četrus punktus, kamēr otrā ir Čehija ar diviem punktiem, bet Latvija un Vācija tikušas pie tikpat punktiem trīs mačos. Latvijas izlase vēl saglabā izredzes grupu turnīru noslēgt trešajā vietā, tomēr tas nemaina faktu, ka izslēgšanas spēles būs jāsāk no pirmās kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!