Latvijas florbola izlase trešdien, 7. decembrī, neiekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā dramatiski zaudējot Dānijai.

"Play off" pirmās kārtas spēlē Latvijas florbolisti izsēja trīs vārtu pārsvaru un "bullīšos" ar 5:6 piekāpās Dānijai, kas tagad ceturtdaļfinālā tiksies ar pasaules vicečempioni Somiju. Tikmēr Latvija tagad spēlēs par 9.-12. vietu un ceturtdien tiksies ar Kanādu.

Latvija pirmo reizi kopš 2000. gada pasaules čempionātā ierindosies zemāk par devīto vietu. Līdz šim tikai pirmajā pasaules čempionātā 1996. gadā Latvija ieņēma devīto vietu, pēc tam arī 1998. gadā, kad tika spēlēts pēc savādākas izspēles kārtības, Latvija bija devītā spēcīgākā pasaulē, bet pārējos turnīros allaž bijusi labāko astotniekā.

Latvijas florbolisti spēles sākumā nonāca iedzinējos ar 0:2, bet līdz pirmā perioda beogām vienus vārtus atguva. Izcili aizvadītais otrais periods ļāva mājiniekiem panākt 5:2 savā labā, kas gan atkal, līdzīgi kā dienu iepriekš notikušajā mačā pret Norvēģiju, nedeva pozitīvu rezultātu iznākumā. Pēdējās trešdaļas sākumā dāņi vienus vārtus atguva, bet nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumā panāca 4:5 un saasināja cīņu.

Divas minūtes pirms trešā perioda beigām Dānija izmantoja lielo vairākumu, spēlējot pieci pret trim, un izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā Latvija mazākumā nosargāja vārtus un novirzīja spēli pagarinājumā, kur gan neviena no komandām īpaši neaizrāvās ar uzbrukumiem, lieki neriskējot. Savukārt pēcspēles metienos Dānija uzvarēja ar 3:2, līksmojot apklusušajā "Arēnā Rīga" un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no "Arēnas Rīga".

$duelID=539;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!