Gatavojoties pārbaudes turnīram Grenoblē (Francija), Latvijas hokeja valstsvienība Rīgā trenējas nepilnā sastāvā, jo daļa iecerēto kandidātu uz Rīgas Sporta pils ledus tā arī neizgāja, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Savainojumu dēļ no līdzdalības izlases treniņos atteikušies uzbrucēji Vjačeslavs Fanduļs un Artis Ābols. Traumas ārstēšana liedza izlasē atgriezties arī veterānam Oļegam Znarokam. Nenokārtotu vīzu formalitāšu dēļ Krievijā aizkavējušies Rodrigo Laviņš un Oļegs Sorokins. Savukārt Aleksandra Ņiživija ģimenē drīzumā gaidāms ģimenes pieaugums.

Plānoto 24 hokejistu vietā uz pārbaudes turnīru dosies 22 spēlētāji.

No atbraukušajiem hokejistiem netrenējās Aleksandrs Kerčs, kam pirms treniņu uzsākšanas vēl nepieciešams veikt medicīniskas procedūras savainotajam ceļgalam.

No izlases kandidātiem pirmdien trenējās vārtsargi Sergejs Naumovs un Edgars Masaļskis; aizsargi Andrejs maticins, Atvars Tribuncovs, Viktors Ignatjevs, Georgijs Pujacs, Normunds Sējējs un Aleksandrs Šiškovičs, kā arī uzbrucēji Aigars Cipruss, Harijs Vītoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Macijevskis, Aleksandrs Semjonovs, Leonīds Tambijevs. Laukumā bija arī Sergejs Seņins, Juris Opuļskis, Juris Ozols un Andrejs Kardašs.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Kurts Lindstrēms atzina, ka Latvijas komandās reālu izlases kandidātu vairs nebija, bet no ārzemēm izsaukt papildus hokejistus nebija iespējams. Arī Latvijas valstsvienības treneris Māris Baldonieks skeptiski vērtē iespēju komandu pastiprināt ar Latvijā spēlējošiem hokejistiem, saistot cerības otrajā pārbaudes turnīrā Slovēnijā pārbaudīt ASV spēlējošos junioru vecuma spēlētājus.

Otrdien un trešdien izlase aizvadīs trīs treniņus, bet ceturtdien no rīta izlidos uz Grenobli. Pārbaudes turnīrā piektdien Latvijas hokejistu pretinieki piektdien būs francūži. Sestdien Latvijas hokejistiem jāspēlē ar Austriju, bet svētdien - ar Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!