Foto: F64

Latvijas vīriešu florbola izlase piektdien Kocēnu sporta namā ar rezultātu 7:1 (3:0, 3:1, 1:0) pārbaudes mačā pārspēja Slovākijas valstsvienību.

Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Juris Gribusts, kuru atzina par mača labāko spēlētāju komandā.

Pēc mača simboliski notika arī pēcspēles metienu sērija, kurā ar 5:4 pārāki bija slovāki.

Latvijas vīriešu florbola izlase galvenā trenera Normunda Gruncka vadībā uzsākusi gatavošanos decembrī Rīgā gaidāmajam pasaules čempionātam.

Uz pirmo treniņnometni uzaicināti 40 valstsvienības kandidāti. Piektdien pret Slovākiju spēlēja Latvijas izlase A sastāvs, sestdien savā starpā spēlēs Latvijas A un B sastāvi, kā arī B sastāvs spēkosies pret Slovākiju, bet svētdien A sastāvs vēlreiz spēlēs pret Slovākiju.

Pasaules čempionāts Rīgā norisināsies no 3. līdz 11. decembrim.

Latvija tika ielozēta B grupā, kur būs jāspēkojas ar pasaules čempioni Zviedriju, iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļnieci Čehiju, kā arī Norvēģiju, ko latvieši pirms diviem gadiem pārspēja cīņā par piekto vietu pasaules čempionātā.

Pasaules čempionātā kopumā startēs 16 komandas. A un B grupās spēkosies pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās pārējās astoņas valstsvienības.

Divas labākās A un B grupu komandas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, savukārt trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies ar C un D grupu divām labākajām komandām.

Kocēnos piektdien pārbaudes spēli aizvadīja arī Latvijas U-19 izlases florbolisti, kuri ar 4:5 piekāpās vienaudžiem no Slovākijas.

Šīs nedēļas sākumā Latvijas Florbola savienība par Latvijas U-19 izlases galveno treneri apstiprināja Aināru Juškēviču. Arī junioriem šī bija pirmā pārbaude, gatavojoties pasaules čempionātam, kas pēc gada notiks Zviedrijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!