Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas cīkstonei Anastasijai Grigorjevai un viņas trenerim Sergejam Kursītim par 2014.gada sasniegumiem sākotnēji piešķirta mazāka summa, taču tagad misēklis labots un abi saņems pienākošos prēmiju, portālu "Delfi" informēja Izglītības un zinātnes ministrija.

Pērnā gada nogalē Grigorjevai par pasaules čempionātā izcīnīto trešo vietu piešķīra 10 245 eiro (tai skaitā 2117 eiro nodokļu samaksai), bet trenerim Kursītim – 5122 eiro (tai skaitā 888 eiro nodokļu samaksai).

Latvijas Cīņas federācija, iesniedzot pieteikumus, bija ierakstījusi arī Grigorjevas uzvaru Eiropas čempionātā, kas prēmiju vērtēšanas dokumentos ir augstākā vērtē par pasaules čempionāta bronzu, tomēr izskatot dokumentus IzM šo panākumu bija "palaidusi garām". Tādējādi naudas balva piešķirta par zemāko sasniegumu (trešo vietu pasaules čempionātā), lai gan saskaņā ar Ministru kabineta 2012.gada 3.janvāra noteikumu Nr.26 "Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru" 4.punktu šajā gadījumā naudas balva bija jāpiešķir par augstāko sasniegumu, t.i., par pirmo vietu Eiropas čempionātā.

Tagad, izvērtējot šo situāciju kopīgi ar sporta nozares sociālajiem partneriem, pieņemts lēmums jautājumu par naudas balvas starpību risināt jau gada sākumā, nevis gaidīt gada beigas. Nauda Grigorjevai un Kursītim iekļauta valsts budžeta līdzekļu sadalē sportam 2015.gadam – sportiste papildus saņems 1138 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet trenerim 570 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!