Foto: facebook.com/uvis.kalnins/

Latvijas peldētāji Uvis Kalniņš, Gabriela Ņikitina un Daniils Bobrovs ceturtdien iekļuva labāko trīsdesmitniekā Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā 25 metru baseinā, bet stafetē tika gūta 15.vieta.

Divu olimpisko spēļu dalībnieks Kalniņš 100 metru kompleksajā distancē finišēja pēc 54,41 sekundes, kas deva 27. vietu. No labāko sešpadsmitnieka un vietas pusfinālā viņu šķīra 0,84 sekundes.

Kalniņa "kroņa" disciplīna pašlaik ir 200 metru kompleksais peldējums un arī tajā viņš iepriekš šonedēļ guva tieši 27.vietu.

Tāpat 100 metru kompleksā startēja arī Nikolajs Maskaļenko, kuram finišs pēc 55,42 sekundēm deva 34.vietu starp 82 finišējušajiem sportistiem.

Uz papīra augstāko vietu izcīnīja Bobrovs, kurš ierindojās 25.pozīcijā 200 metru brasā. Latvijas sportists finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 11,44 sekundēm, bet nākamo kārtu sasniedza vien astoņi labākie atlēti, kas bija 6,5 un vairāk sekunžu attālumā. Šī ir šajā čempionātā līdz šim augstākā Latvijas peldētāju gūtā vieta individuālajās disciplīnās.

Savukārt vistuvāk Latvijas rekordam bija Ņikitina, kura 50 metru tauriņstilā finišēja pēc 27,23 sekundēm un no sev piederošā valsts labākā sasnieguma atpalika par 0,09 sekundēm. Šis rezultāts sportistei deva 28.vietu, bet, lai sasniegtu pusfinālu, vajadzēja peldēt par gandrīz sekundi ātrāk.

Ņikitina salīdzinoši veiksmīgi nostartēja arī 100 metru kompleksajā peldējumā, kurā finišēja pēc minūtes un 3,72 sekundēm, ierindojoties 29. pozīcijā.

Tikmēr 4x50 metru jauktajā kompleksajā stafetē Latviju ceturtdien pārstāvēja Kristīna Šteina, Maskaļenko, Ņikitina un Uvis Kalniņš, finišējot pēc minūtes un 43,79 sekundēm, kas deva 15.vietu starp 31 valsti. No dalības finālā Latvijas atlēti atpalika par vairāk nekā trim sekundēm.

Latvija pasaules čempionātu stafetes peldējumos startēja pirmoreiz vēsturē. Trešdien šis pats kvartets ieņēma 14.vietu jauktajā 4x50 metru stafetē brīvajā stilā.

Pasaules čempionāts Vindzorā ilgs līdz svētdienai, 46 medaļu komplektus sadalot vairāk nekā 900 sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!