Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) valde ir ierosinājusi nekavējoši sasaukt Latvijas Antidopinga komitejas sēdi, kurā ir jāizskata jautājums par Latvijas olimpiskās komandas sportistiem veiktajām dopinga analīzēm un to rezultātiem pirms un XXII ziemas olimpisko spēļu laikā, aģentūru BNS informēja LOK preses dienests.

LOK sēdes sasaukšanu rosina, jo olimpiskajās spēlēs Sočos aizliegtu vielu lietošanā tika pieķerts Latvijas valstsvienības hokejists Vitālijs Pavlovs. Sportista A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksaneamīns (MHA), viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem svara regulēšanai.

Pavlovs noliedzis apzinātu aizliegto vielu lietošanu un apliecinājis, ka šīs hokeja sezonas laikā ir lietojis vienīgi sava kluba Rīgas "Dinamo" ārsta ieteiktos medikamentus un uztura bagātinātājus. Pavlovam draud diskvalifikācija. Par soda sankcijām lems Starptautiskā hokeja federācija (IIHF), savukārt pret Latvijas hokeja izlasi nekādas sankcijas netiks piemērotas un tā paliks 8. vietā.

Sākot ar pagājušā gada septembri, pēc LOK pasūtījuma Latvijas Antidopinga aģentūra ir veikusi vairāk par 65 dopinga pārbaudēm, tai skaitā visiem 58 Latvijas Olimpiskās komandas sportistiem. 2013.gada 10.decembrī šāda pārbaude tika veikta arī Pavlovam. 2014.gada 2.janvārī no Helsinku Antidopinga laboratorijas tika saņemta atbilde par negatīvu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!