Romā savas ģimenes lokā 86 gadu vecumā miris leģendārais itāļu peldētājs un aktieris Karlo Pedersoli, kurš pasaulē vairāk pazīstams kā Bads Spensers, ziņo aģentūra "Reuters".

"Mēs visi bijām klāt pie viņa, un viņa pēdējie vārdi, aizejot, bija "paldies"," atklāja Pedersoli dēls.

Savas sporta karjeras laikā Pedersoli septiņas reizes kļuva par Itālijas čempionu, divreiz piedalījies olimpiskajās spēlēs un 1950. gadā kļuva par pirmo itāli, kurš 100 metru distanci veica ātrāk par vienu minūti.

Pēc aiziešanas no sporta Pedersoli pieņēma pseidonīmu Bads Spensers par godu savam iecienītākajam alum "Budweiser" un ASV aktierim Spenseram Treisijam un kļuva par slavenu aktieri, filmējoties tā sauktajos "spageti vesternos". Trijās desmitgadēs līdz pagājušā gadsimta 80. gadiem viņš piedalījies vairāk kā 20 filmās.

Skumjas par Bada Spensera aiziešanu izteica gan Itālijas premjers Mateo Renci, gan Holivudas zvaigzne Rasels Krovs, kurš ir liels itāļu aktiera cienītājs. "Dusi mierā, Bad Spenser, mana sirds skumst kopā ar tavu ģimeni," paziņojis Krovs.

Līdzjūtību izteikuši arī daudzi sportisti, ieskaitot Itālijas futbola izlases aizsargu Leonardo Bonuči, kurš šobrīd piedalās Eiropas čempionātā. "Ar tevi mēs smējāmies. Ar tevi mēs kļuvām vareni. Ar tevi mēs vienmēr jutāmies drošībā. Mēs skumsim pēc tevis, Bad Spenser," ierakstījis savā tvitera kontā Bonuči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!