Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos priekšlikumus piešķirt papildu finansējumu 279 596 eiro apmērā Latvijas sportistu sagatavošanai un dalībai Vasaras olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs Riodeženeiro. Par finansējuma piešķiršanu vēl jālemj Ministru kabinetam, informē IZM preses dienests.

No šī finansējuma 231 423 eiro plānots piešķirt Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), 18 219 eiro - Latvijas Paralimpiskajai komitejai (LPK) un 29 954 eiro - Valsts sporta medicīnas centram, lai nodrošinātu dopinga kontroļu pārbaudes visiem 2016. gada olimpisko un paralimpisko spēļu kandidātiem.

Padome arī atbalstīja priekšlikumu rosināt Latvijas Handbola federācijai piešķirt 25 000 eiro, lai nodrošinātu līdzfinansējumu Latvijas vīriešu handbola izlases sagatavošanai un dalībai 2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensību izslēgšanas kārtā.

Savukārt līdzfinansējuma nodrošināšanai Latvijas vīriešu un sieviešu izlases sagatavošanai un dalībai 2016. gada pasaules šaha olimpiādē padome atbalstīja 20 000 eiro piešķiršanu Latvijas Šaha federācijai.

Sporta padome aicinās Ministru kabinetu jautājumus par papildu finansējuma piešķiršanu izskatīt šā gada 10. maija valdības sēdē.

Tāpat sēdē pārrunāja un konceptuāli atbalstīja Latvijas Šaha federācijas ieceri pretendēt uz Eiropas sieviešu šaha čempionāta rīkošanu Latvijā 2017. gadā un Eiropas jauniešu šaha čempionāta organizēšanu 2018. gadā.

Nacionālā sporta padome iepazinās ar IZM priekšlikumiem sporta valsts budžeta 2017.-2019. gadam iekšējai pārdalei, kas paredz daļu no valsts galvoto aizdevumu atmaksai ieplānotā finansējuma novirzīt citiem sporta nozarei nozīmīgiem pasākumiem. Tā kā kredītlīgumos noteiktās aizdevuma pamatsummas procentu likmes neatbilst pašreizējai situācijai finanšu tirgū, tiek rosināts veikt izsniegto valsts galvoto aizdevumu pārkreditēšanu. Priekšlikumi atbalstīti un sagatavoti ciešā sadarbībā ar sporta nozares organizācijām.

Sporta padome iepazinās arī ar grozījumu Ministru kabineta noteikumos "Sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpes un medicīniskās uzraudzības kārtība" virzības gaitu un aicināja Veselības ministriju procesu paātrināt, lai nodrošinātu attiecīgo izmaiņu spēkā stāšanos ne vēlāk kā šā gada 1. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!